Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Digitalt møte: Læringsteknologi og digitale læremidler i skolen

2. desember, 2020 19:00 - 21:00

Innføringen av digitale læringsmidler i grunnskolen representerer et radikalt paradigmeskifte. Mer digital kompetanse og økt bruk av teknologi i alle fag for å styrke de grunnleggende ferdighetene er en viktig del av Fagfornyelsen. For å nå dette målet rulles nå digitale skjermflater som nettbrett, PC og Chromebooks ut til et ukjent antall elever i grunnskolen helt ned til første klasse, men er dette gode verktøy for å nå disse målene?

Hva slags verktøy man bruker for å hjelpe elevene til å mestre, tilegne seg kompetanse og læring er ikke likegyldig. Forskning på feltet er begrenset. Undersøkelser av bruk av digitale enheter på ungdomstrinnet viser at endring i arbeidsformer og elevenes læring, skjer først når hver enkelt elev får sin egen, personlige skjerm. Forskning peker også på at elevene selv rapporterer om økt motivasjon og engasjement, men det er usikkert om den rapporterte motivasjonen til elever omdannes til bedre skoleprestasjoner og mestring. Ny hjerneforskning viser at barn lærer mer og husker bedre ved bruk av håndskrift, og at skoler der det leses på digitale flater leses det mindre og kortere tekster.

Gir egen skjerm til elevene egentlig bedre læring og resultater?

I panelet:

Øystein Gilje, professor ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, Universitetet i Oslo

Øystein Gilje er forskningsleder ved FIKS – Forskning, innovasjon og kompetanseutvikling i skolen. Gilje er forfatter av boka Læremidler og arbeidsformer i den digitale skolen, og har blant annet forsket på hvordan nettbrett og andre digitale læremidler kan bidra til en mer variert og god arbeids- og læringsform i skolen.

Anne Mangen, professor ved Lesesenteret, Universitetet i Stavanger

Anne Mangen er professor ved det nasjonale Lesesenteret, Universitetet i Stavanger. Mangen har forsket på effekten av skjerm på leseforståelse på sammenhengende lesing av lineære tekster, når lesing er automatisert. Hun har også forsket på forskjeller mellom skriving for hånd og på tastatur.

Gaute Brochmann, arkitekt og forfatter av boka De digitale prøvekaninene

Gaute Brochmann er arkitekt og fast bidragsyter i Morgenbladet. Som far er Brochmann sterkt kritisk til innføringen av nettbrett i skolen. Han har skrevet boka De digitale prøvekaninene, hvor han problematiserer de faglige begrunnelsene bak beslutningen om å innføre digitale læremidler i skolen, og stiller spørsmål ved behovet for digital kompetanse i skolen.

Høyres talsperson for utdanning, Silje Lutro, vil lede møtet. Det blir anledning til å stille spørsmål i kommentarfeltet når sendingen starter på Oslo Høyres Facebookside.

Detaljer

Dato:
2. desember, 2020
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
facebook.com/events/645765636093278/

Sted

Online event

Arrangør

Oslo Høyre
E-post:
oslo@hoyre.no