Arbeiderpartiet gjør det dyrere å bo i Oslo

– Politikere som ikke klarer å prioritere velger alltid å ta inn mer penger fra innbyggerne – både øst og vest i byen, sier Øystein R. Sundelin, nestleder i Finanskomiteen. Foto: colourbox.com

Stadig flere må betale mer eiendomsskatt enn hva Raymond Johansen lovet i valgkampen. Fordi Arbeiderpartiet ikke klarer å styre kommunen effektivt, dobler de boligskatten i 2017.

Arbeiderpartiet gjør det 1,3 milliarder kroner dyrere å bo og jobbe i Oslo i år. Det er nesten tre ganger mer enn de budsjetterte med. De som endelig har kommet seg inn i et trangt boligmarked får regningen.

Ingen «vestkantskatt»

Hele 47,4 % av eiendommene i Østensjø rammes nå av eiendomsskatten. Dette er en økning på 10 % fra i fjor, og lik andel som i bydel Frogner.

– Politikere som ikke klarer å prioritere velger alltid å ta inn mer penger fra innbyggerne – både øst og vest i byen, sier Øystein R. Sundelin, nestleder i Finanskomiteen.

Skatteregningen er høyest i sentrum og i Sagene, hvor de som rammes i snitt må ut med over 12 000 kroner.

Øystein Sundelin er nestleder i finanskomiteen i Oslo bystyre. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen.

Betalingsproblemer

– Arbeiderpartiet beskatter hjemmene til titusener av familier i Oslo, uavhengig av betalingsevne. De tar ikke engang hensyn til gjeldsgraden på boligen, sier Sundelin.

Allerede i fjor fremmet Høyre forslag om økonomisk kompensasjon eller bortfall av skattekravet for husstander som vil ha problemer med å betale eiendomsskatten.

Dette stemte venstresiden ned. Resultatet er at mange med lav inntekt vil få betalingsproblemer.

Skatten blir høyere for hvert år

I år har Arbeiderpartiet økt skatten med 50%. I tillegg vil forventet prisstigning på eiendommene føre til at de som betaler må betale stadig mer i årene fremover.

Flere eiendommer vil også rammes, fordi antall boliger som kommer over bunnfradraget stiger.

– Høyre stemte imot innføringen av eiendomsskatt, og vil fortsette kampen mot en skatt som rammer en stadig større del av Oslos befolkning stadig hardere, avslutter Sundelin.

Siste nyheter