Bjerke Høyres #63 til bystyret

Bjerke Høyres bystyrekandidater og Erna
Bjerke Høyres bystyrekandidater og Erna

I en hektisk valgkampinnspurt lyktes det web-redaksjonen i Bjerke Høyre å få noen ord med Kenneth Eriksen rett før helgens valgkampinnspurt.

Hvordan er det å drive valgkamp i Oslo og i bydelen lokalt?

I bydelen er det lett og gøy, for det er så nært og man møter på så mange man kjenner. I resten av Oslo blir det mer fremmed og man er avhengige av at enten så har man ambassadører som bringer budskapet videre, eller så må man rope ut i presse, postkasser eller sosiale medier.

Hva er dine viktigste kampsaker for den kommende 4 årsperioden?

Jeg pleier å si at sak nr 1,2 og 3 er idrett. Flere idrettsanlegg (eks: kunstgress på Tonsenhagen, Løren og Kalbakken) og Idrettshaller (på Årvoll, Linderud og Løren)  for barn og unge. Mens sak nr 4 er helse (Aker sykehus og innfasing av ny velferdsteknologi). Nr 5 er skole, hvor jeg ønsker at «koding» blir del av kunnskapsskolen på lik linje med lesing, skriving og regning.

Du skal også representere egen bydel, hvordan vil du gjøre det?

Jeg vil passe på at vi ikke bli oversett. Også vil jeg søke løsninger på tvers av partilinjer for Groruddalen.

Hvordan vil du kjempe for Groruddalens saker i bystyret?

Jeg liker meg veldig bra som del av spillet i kulissene. Dra i de rette trådene for å få ting til å skje, få standpunkter til å endre seg. Det gjør meg ingenting om andre får æren, dersom saken er god. Er egentlig ikke så opptatt av publisitet heller, men ser at jeg sliter litt der hvis jeg ønsker å bli valgt og evt senere gjenvalgt.

Du er nokså langt nede på Oslo Høyres liste, hvor langt opp tror du at du kommer?

Jeg tror jeg får fast plass.

Hvor mange mandat tror du Høyre får i bystyret?

20

Du har drevet en målrettet kampanje får deg og også din medkandidat fra bydelen, hvordan har det fungert å jobbe i tospann?

Det er mye morsommere å være to, enn å være helt alene. Det gir ekstra energi. Dessuten er det bra for egoet at man må tenke litt på hva som er bra for den andre. En personvalgkamp er en stor overdose i egotripping. Skjønner at det går til hodet på en del. Håper inderlig at jeg klarer å lande igjen til uka. Skulle vi bli to fra Bjerke i Høyres bystyregruppe så vil det gi oss muligheten til å spille hverandre gode. Vi er ulike Karmjit og jeg – komplimentære – og vi skjønner hverandre godt. Nesten som et gammelt ektepar etter hvert.

Hva er din viktigste årsak til at velgerne skal krysse av for deg eller føre deg opp som slenger hvis de mot formodning skulle stemme noe annet enn Høyre?

Jeg er helt klart den av alle kandidater på alle lister som har mest fokus og som vil ha mest gjennomslagskraft for idretten de neste fire årene – gitt at Høyre fortsatt klarer å holde på byrådsmakten. Uten flertall blir det en stusselig tilværelse.

Med det kan Bjerke Høyre bare ønske godt valg og håper at riktig mange krysser av på kandidat #63 og kandidat #64 på bystyrelisten.

Siste nyheter