2008 – Hans M. Borge vil fjerne blasfemiparagrafen – Oslo Høyres Årsmøte:

2008 –  Hans M Borge ville fjerne blasfemipragrafen
Oslo Høyres årsmøte

[framed_box width=»300px» align=»right»]

Gammel sak

Denne saken er kopiert fra den gamle siden til Frogner Høyre og er ikke lengre aktuell. Vi tar vare på den av historiske grunner.

[/framed_box]

Hans M Borge anbefalte å fjerne blasfemiparagrafen. Det ble såpass vellykket at forslaget ble vedtatt.  Videre foreslo han å enda tydeligere si hvorfor vi må ha et sterkt forsvar. Han høstet en del sympati, men ikke nok til at det ble vedtatt.

Om Blasfemiparagrafen
(Hans M Borge)

De beste man kan si om «blasmefiparagrafen» er at den er gått ut på dato.  Såpass utgått at siste gang den ble brukt i en tiltale var i 1933 – Arnulf Øverland var da tiltalt etter sitt foredrag «Kristendommen den fjerde landeplage»- i Studentersamfundet. Men han ble frikjent – noe som bekreftet at ytringsfriheten var viktigere.
Paragrafen har ingen ærerik historie-.  Stort sett har den vært til for å beskytte den etablerte fortolkningen av bibelen. Det var den gangen Kirken var en del av maktapparatet. Men skal man kunne påberope seg blasfemiparagarfen for eksempel i striden om de såkallte Muhammedtegningene?
Verken Islam Hinduismen eller kristendommen trenger noen hjelp fra påtalemyndighetene for å vinne respekt for sine syn.
Det foreslås derfor at blasfemiparagrafen ikke skal ha noen plass i dagens samfunn – preget av ytringsfrihet, og at den derfor bør fjernes.

Om Forsvaret
(
Hans M Borge)

Mange, inklusive Forsvarssjefen har sagt at det ikke er noen fare for angrep på Norge. Mulig det – akkurat nå i helgen! Men det kan komme fortere enn vi aner – både oppbygging og for oss å oppdage det.  Vi har tross alt naboer i øst som ikke akkurat ha vist måtehold i å  – hadde nær sagt  -«begjære sin nestes land»!  Og det er ikke så sikkert de trekker seg ut igjen slik som i 1945. De er kanskje ikke så gode soldater – men de er fryktelig mange.

Og Tyskland var jo ikke så stort land før krigen.  Det er ikke så sikkert at de politikere som svikter i dag slipper like lett fra det som de som sviktet i 30-årene.
Og når trusselen er der og man fatter den – er det altfor sent å bygge opp et troverdig forsvar.  Dette bør komme klarere frem i Høyres prinsipper.
Så selv om noen mener at det ikke er noen åpenbar og umiddelbar trussel mot norsk suverenitet og territorium, må vi opprettholde et sterkt forsvar.  Det blir altfor sent å bygge opp et troverdig forsvar når trusselen blir åpenbar.

Flere saker fra Frogner Høyres gamle nettsider

 

[blog column=»2″ count=»80″ cat=»24″ imageType=»default»]

Siste nyheter