Bli bedre kjent med Eirik Lae Solberg

Bli kjent med Eirik Lae Solberg

De siste ukene har vi presentert noen av Oslo Høyres kandidater til bystyrelisten, og nå har turen kommet til Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg. Her kan du bli bedre kjent med Eirik.

Hvem: Eirik Lae Solberg (48 år), St. Hanshaugen

Lynrask CV:

Jeg er Oslo Høyres byrådslederkandidat og gruppeleder for Høyre bystyregruppe. Tidligere har jeg vært finansbyråd i Oslo, og siden 2007 har jeg sittet i bystyret.

Født i Drammen, døpt i Oslo og oppvokst i Bergen og Drammen. Nå er det mer enn 20 år siden jeg valgte å gjøre Oslo til min by. Jeg studerte økonomisk historie på UiO. Deretter dro jeg til England for å studere. Der tok jeg en bachelor i samfunnsøkonomi på London School of Economics, så en mastergrad i europeisk politikk og historie på University of Cambridge.

Jeg har jobbet som statssekretær i ulike departementer, blant annet for daværende næringsminister Monica Mæland, og som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge. Men har også vasket laboratorieutstyr i Elopak, hatt sommerjobb på Drammen turistkontor og jobbet i Kredittkassen i Oslo og London.

Politisk forbilde?

Erling Lae, tidligere byrådsleder i Oslo. Han har en sterk omtanke for de svakeste i samfunnet og kjempet for å gi dem muligheter til et bedre liv. Han var en visjonær og handlekraftig byrådsleder som sørget for gjennomføring av flere av Høyres politiske prosjekter. Deriblant utviklingen av den gode Osloskolen, Fjordbyen, valgfrihet i kommunale tjenester og det nye Munch-museet og Deichmanske. Et stort forbilde for meg.

Hva er målet ditt med å representere Høyre i Oslo bystyre?

Hovedmålet mitt er å få en knallgod skole som legger vekt på kunnskap og læring, slik at alle barn har mulighet til å lykkes. Jeg vil gi større valgfrihet til Oslos innbyggere. Kommunens tjenester er til for innbyggerne, ikke omvendt. Vi skal ha en eldreomsorg som gir brukerne rett til å velge den løsningen som er best for dem, men som kommunen betaler for uavhengig av om det er et offentlig eller privat sykehjem. Og jeg har som mål å få på plass en ny T-bane til øvre Grünerløkka, Sagene, Ullevål og Bislett.

Hva gleder du deg mest til med valgkampen?

Å treffe og snakke med Oslos innbyggere. Høre hva de er opptatt av, hvilke utfordringer de har der de bor og hvordan vi kan løse dem. Det er jo innbyggerne vi kjemper for når vi driver med politikk.

Mindre kjente talenter vi bør vite om?

Jeg kan judo og karate.

Fun facts om deg selv?  

    • Jeg en av ytterst få nordmenn som snakker med sidemannen på bussen.
    • Jeg gråter av romantiske og triste filmer og bøker. Jeg måtte ta en pause fra boken «Ut og Stjæle hester» av Per Petterson.
    • Jeg gikk så godt som hele barneskolen i Bergen og kan derfor snakke flytende bergensk.
    • Jeg gamer. Favorittspillet er Assassin’s Creed. Jeg var også medlem av Computerklubben i Drammen før politikken tok meg.
    • Jeg kan nesten alt om mellomkrigstiden og andre verdenskrig.

Se også disse sakene:

– Oslo Høyres program 2019-2023

Siste nyheter