Anne Rygg: – Jeg kan Terje Vigen utenat

Bli kjent med Anne Rygg

De neste ukene kommer vi til å presentere noen av Oslo Høyres kandidater til bystyrelisten, og i dag kan du bli bedre kjent med Anne Rygg.

Hvem: Anne Rygg (kandidat 10), Frogner

Lynrask CV:

  1. Politisk:

Vært medlem av bystyret, jobbet for to byråder som byrådssekretær (Erling Lae og Hilde Barstad), var politisk rådgiver i Bondevik II regjeringen for Morten A. Meyer. Startet ut i Unge Høyre, og har også vært heltids studentpolitiker.

  1. Jobb:

Har lenge jobbet på forbrukerområdet, som fagdirektør for transport og offentlige tjenester i Forbrukerrådet, og som leder av NAFs forbrukeravdeling. Også vært kommunikasjonssjef i NSB i fire år. Startet eget firma i årsskiftet 2017/8, og jobber nå delvis som skipper på seilbåt, og delvis med kommunikasjon, samfunnspåvirkning og forbrukerspørsmål. Synes det er motiverende å prøve å bedre folks hverdag. Og ønsker meg flere damer bak roret på sjøen.

  1. Utdanning:

Tatt en cand mag på Universitetet i Oslo. Begynte ut med realfag som astronomi, fysikk og matte, for det var fag jeg likte kjempegodt fra skolen. Mye takket være veldig gode lærere, men også foreldre som likte disse fagene godt. Synes etter hvert det ble litt for mye teori, og med mitt politiske engasjement tok jeg Russland- og Østeuropakunnskap som et fag, og mellomfag i statsvitenskap. Det var spennende år, og det viktigste jeg har igjen er mine beste venner, og evnen til å sette ting i system.

Bli kjent med Anne Rygg

Politisk forbilde?

Erling Lae. Han viser alltid en utrolig evne til å finne løsninger i saker. Og det handler politikk så mye om. Pluss at han mener det han sier – og ikke lar seg jage til lettvinte og tabloide standpunkter bare for å få på en sak i media. For eksempel hans gjennomføring av bydelsreformen i Oslo, mener jeg var et svært godt stykke arbeid. Og så blir jeg glad når han deler fine bilder fra turer i naturen, da får jeg følelsen av å være på tur selv også! Ellers er det motiverende å følge Al Gore og hans kamp for klimasaken, også etter at han tapte presidentvalget.

Hva er målet ditt med å representere Høyre i Oslo bystyre?

Jeg er veldig opptatt av Oslo som den blågrønne byen. Høyre har gjort utrolig mye bra for miljøet i Oslo, gjennom Byøkologisk program, Klima – og energihandlingsplanen for Osloregionen, storstilt satsning på kollektivtransport, innføring av bysyklene og mye annet. At vi har fått renset opp elvene og fjorden har åpnet opp for et friluftsliv langs vannet som er herlig. Jeg vil fortsette å jobbe for en ren fjord, som er tilgjengelig både for båtfolket med gode havner, og for de som vil bade og hygge seg langs vannet.

Å legge til rette for transportløsninger som får folks hverdag til å gå opp, vil også være en viktig sak for meg. Dagens byråd tenker alt for svart/hvitt på transport, vi må erkjenne at virkeligheten er mer komplisert.Vi må legge bedre til rette for gode innfartsparkeringer for dem som starter dagen med bilen, vi må bygge ut t-banenettet så vi kan møte det økende antallet med passasjerer, og vi må se hvordan vi kan legge godt til rette for gående og syklende. Veldig mange går til jobb i Oslo! Ikke minst er jeg spent på hvordan vi kan bruke teknologien på transportområdet til det beste for de reisende.

Hva gleder du deg mest til med valgkampen?

Å møte masse Oslofolk i ulike deler av byen på stands og husbesøk. Det er alltid mange gode spørsmål å ta med seg å reflektere over. Og å møte alle valgkampmedarbeiderne i Oslo Høyre også – det er en engasjert og herlig gjeng som jeg unner alle å treffe på! Jeg håper vi kan få en valgkamp som handler om de store spørsmålene for byen vår – som å gi barna og unge det best mulige utgangspunkt i livet gjennom en Osloskole som utfordrer, motiverer og stiller krav.  Mitt mål er å bidra til en saklig valgkamp der velgerne får tydelig for seg hva de ulike partiene står for.

Mindre kjente talenter vi bør vite om?

Tja. Jeg kan Terje Vigen utenat. Det er kanskje et talent? Ble inspirert av Oddvar Nilsen for mange år siden, da han fremførte diktet på en sommeravslutning, og tenkte at det kunne være artig å lære seg. Fikk diktet i en bitteliten bok av en god seilervenn – Pia Farstad von Hall faktisk – og lærte meg det da jeg seilte på vestlandet et år. Så, tekster har det med å feste seg til hjernen min, sangtekster også.

Fun facts om deg selv?

Født i Kinshasa i Kongo, siden faren min jobbet for Philips den gangen og vi bodde der. Bor i seilbåt og elsker å seile hele året, synes særlig Nordland og Troms er utrolig flotte områder å seile i, men er oftest å se på vår egen fine Oslofjord. Har årskort i Tryvann vinterpark, og synes det er topp at vi kan stå og gå på ski midt i byen. Er temmelig groggy før første kaffekoppen om morgenen…. Svak for humor og ordspill – en god latter forlenger livet! Har en mor som er fra Kirkenes i Finnmark, enkelte mener det forklarer en direkte form.

Se også disse sakene:

– Bli bedre kjent med Yassine Arakia

 Oslo Høyres program 2019-2023

Siste nyheter