Byfiendtlig fra Ap

Arbeiderpartiet legger seg på samme populistiske linje som Senterpartiet, og går til valg på byfiendtlig politikk til høsten. 

Politisk Kvarter i dag morges kunne vi høre Arbeiderpartiets Trond Giske argumentere for forslaget om å innføre billigere bensin og diesel i distriktene for å kompensere for manglende kollektivtilbud.

Når skal folk i byene bli kompensert for det tredobbelte i boutgifter, dårligere luftkvalitet,  høyere kriminalitet og flere sosiale utfordringer?

Subsidiering av bensin

Jeg tenkte jeg skulle sjekke forskjellene i boprisene på Finn.no, og innrømmer glatt at jeg ikke er veldig kjent verken i området rundt Prestfoss eller utenfor Trondheim.

Men et hus på 198 m2, omtalt som stor enebolig med sentral beliggenhet (sic!) koster altså 1 950 000 i Prestfoss, mens en leilighet på 131 m2 utenfor Trondheim har prisantydning på 10 500 000 kroner.

En familie i Prestfoss kan altså kjøre bil for 8,5 millioner kroner før de matcher boutgiftene til en familie i Steinan i Trondheim. Men likevel skal de siste subsidiere bensinprisen til de første.

 

Skjermbilde tatt 18. april 2017

 

Dersom de på bygda skal betale mindre, må det bety at folk i by må betale mer, mye mer.

Rødere politikk

Arbeiderpartiet står i tillegg bak mindretallet i Stortinget som ønsker at «dagens avgifter på fossilt drivstoff og forurensende transportmiddel gradvis økes». Dersom de på bygda skal betale mindre, må det bety at folk i by må betale mer, mye mer.

Antakeligvis så mye mer at det lønner seg å kjøre fra by til bygd for å fylle bensin.

På en annen side så vil det jo ikke være første gang de rødgrønne partikameratene Arbeiderpartiet og Senterpartiet viser at deres politikk er mer rød enn grønn.

Og nå altså mer byfiendtlig enn noen gang.

Siste nyheter