Bygdøy Høyre jobber for bedre mobildekning

Tekst og foto: Hans Magnus Borge

Mobildekning på Bygdøy er noen steder et sorgens kapittel. I praksis ingen dekning. En uholdbar situasjon – som Bygdøy Høyre har grepet fatt i. Og det var da naturlig at vi gikk helt til topps i TELENOR. Forbi konsernsjef Jon Fredrik Baksaas selvsagt, til selveste dekningsdirektør Bjørn Amundsen og Lene Kollen Evenmo. Arbeidsfordelingen – slik vi forsto –  er at Bjørn Amundsen passer på dekningen og Lene Kollen Evenmo passer på Bjørn Amundsen.

Bjørn Amundsen er dekningsdirektør i TELENOR

Krevende å få full dekning på Bygdøy

Det er krevende å få full mobildekning på Bygdøy. Området er tett bebygget og det er mange resurssterke folk her. Karakterisert ved at de skal ha god mobildekning, men absolutt ikke basestasjon og kabler i sin nærhet. Og det er heller ikke så enkelt som å sette en mast på det høyeste punktet og fyre løs. For da vil senderen forstyrre andre stasjoner i Oslo-området. Nesodden for eksempel kan bli forstyrret av en basestasjon på Bygdøy. De samme frekvensene må nemlig gjenbrukes. For frekvenser er dessverre ingen Sareptas krukke. De frekvensene mobiloperatørene har fått tildelt må gjenbrukes mange ganger. Amundsen nevnte 28 ganger i Oslo-området

Stråling må tas alvorlig – men realistisk

Mange er bekymret for stråling fra basestasjoner. Amundsen kunne referere til «nyere forskning» som konkluderer med at strålingen fra en basestasjon er veldig liten – spesielt utenfor antennens strålingsretning. Den verste strålingskilden er faktisk en mobiltelefon med dårlig dekning. Den sender nemlig på full effekt i desperat jakt på kontakt med en basestasjon.  Så god dekning er en vinn-vinn situasjon. Det er mange andre strålingskilder som er alvorligere som mikrobølgeovner, trådløse nett, datamaskiner, fjernsynsapparater – for å nevne noen. Men det er sterke lobbykrefter og her har mobiltelefonene stått laglig til for hugg. Men så langt er det langt mellom de som ikke ønsker den fleksibiliteten som mobiltelefonen gir oss.

Høyre er på ballen

Bygdøy Høyre vil bruke sin lokalkunnskap til å skaffe hele Bygdøy god mobiltelefondekning. Vi tror det vil være mulig å få dette løst på en forsvarlig måte – til glede for alle på Bygdøy. Så ikke vær forbauset om vi tar kontakt, enten personlig eller med et notat i postkassen for å komme frem til en god løsning.

Siste nyheter