Byggingen er i gang

Byggingen av nye Deichmanske hovedbibliotek og Diagonale startet onsdag 29. januar 2014.

– Byggingen av Diagonale og Oslos nye Deichmanske hovedbiblioteket startet nå, skriver Høyres gruppeleder, Øystein Sundelin på Instagram.

Norsk næringsliv posisjonerer seg i Bjørvika

Diagonale blir ett av de viktige landemerkene i Bjørvika. Nærmeste nabo blir Operaen og Deichmanske hovedbibliotek. Diagonale blir et fremtidsrettet kontorbygget med spennende arkitektoniske grep, som diagonale lyssjakter. Lysjaktene bidrar til et lyst og trivelig arbeidsmiljø i signalbygget Diagonale.

Illustrasjon: Lund Hagem
Illustrasjon: Lund Hagem

Se Diagonale.no for spennende illustrasjoner som gir deg følelsen av hvordan Bjørvika skal se ut. Det beregnes innflytting i Diagonale i medio 2016.

Nye Deichmanske hovedbibliotek

Det nye Deichman-biblioteket i Bjørvika blir et nasjonalanlegg for kultur og kunnskap. Målet er at det skal møte fremtiden gjennom å bevare det beste av bibliotekets kjernetilbud samtidig som en ny kulturallmenning skal utvikles.

Illustrasjon: Lund Hagem arkitekter
Illustrasjon: Lund Hagem arkitekter

Det nyskapende bibliotekskonseptet  innebærer blant annet et omfattende IKT-system som legger til rette for digital formidling og høyere grad av selvbetjening enn det vi har sett tidligere. Samtidig skal det bli et bærekraftig og energieffektivt bygg.

Miljøvennlig

Nye Deichmanske hovedbibliotek blir det mest miljøvennlige kulturbygget i Norge, og prosjekteres med det som kalles passivhusnivå. Bygningskropp, fasade, materialvalg, belysning og ventilasjon er planlagt for optimal energieffektivisering. Prosjektet inngår som et forbildeprosjekt i FutureBuilt-programmet og har i tillegg mottatt støtte fra Enova for passivhustiltak og ny miljøteknologi.

Illustrasjon: Lund Hagem arkitekter
Illustrasjon: Lund Hagem arkitekter

Dette blir et viktig bygg for Bjørvika og for Oslo. Hovedbiblioteket vil bidra til å skape liv og publikumsaktivitet, og vil som kulturinstitusjon ha en unik posisjon som samlingssted for byens befolkning. Den er også svært sentralt plassert: den skal ligge der motorveien og trafikkmaskinen i mange tiår har tatt opp plass rett ved Norges største kollektivknutepunkt Oslo S. Nærmeste nabo blir Operaen og det er ikke lange veien fra Jernbanetorget og Kvadraturen.

Det forventes at nye Deichman vil firedoble dagens besøkstall, til hele to millioner besøkende per år. Dette kan bidra ytterligere til å gjøre hovedstaden attraktiv for reiseglade mennesker verden over.

 

Siste nyheter