Eirik Lae Solberg ny finansbyråd

Eirik Lae Solberg

Byrådsleder Stian Berger Røsland har oppnevnt Eirik Lae Solberg (43) som ny byråd for finans etter Torger Ødegaard.

Lae Solberg tiltrer i dag  fredag 4. april 2014 kl. 12.00.

Eirik Lae Solberg
Ny finansbyråd, Eirik Lae Solberg

– Jeg er veldig glad for at Eirik Lae Solberg har takket ja til å komme tilbake til Oslo-politikken, nå som byråd. Jeg kjenner ham som en klok og dyktig politiker med solid erfaring fra både lokalt og nasjonalt nivå. Som finansbyråd vil Lae Solberg styrke byrådets arbeid for Oslo, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som finansbyråd.  Det å holde orden i Oslos økonomi er en forutsetning for at kommunen kan fortsette å levere gode tjenester til innbyggerne. En viktig oppgave blir å videreutvikle Oslo som en servicevennlig kommune for innbyggerne. Utviklingen av flere digitale tjenester til innbyggerne og næringslivet blir sentralt i dette arbeidet, sier Lae Solberg.

Camilla Strandskog (H) og Bjarki Eggen (V) oppnevnes som byrådssekretærer for Solberg.

Solid bakgrunn

Eirik Lae Solberg har en bachelorgrad i sosialøkonomi fra LSE og en mastergrad i europeisk historie og politikk fra University of Cambridge. Han har siden regjeringen tiltrådte 16. oktober i fjor vært statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet. Han fikk avskjed fra kongen i statsråd i dag kl. 12.00

Lae Solberg har bred erfaring fra norsk politikk, både på lokalt og nasjonalt plan. Han var statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet fra 8. mars 2004 til 18. juni 2004, og deretter statssekretær i Moderniseringsdepartementet frem til 17. september 2005. Han var fast medlem av Oslo bystyre 2007-2013, og ledet finanskomiteen og Høyres bystyregruppe i perioden 2009-2013. Før han ble heltidspolitiker i 2009 var han kommunikasjonsdirektør i Microsoft i fire år.

Siste nyheter