En lærerik sommerferie

I dag åpner påmeldingen for sommerskolen 2016. Foto: www.colourbox.com

I dag åpner påmeldingen til Sommerskolen i Oslo 2016 hvor elever fra 1. til 13. trinn kan velge mellom 70 ulike kurstilbud.

Sommerskolen har vært en suksess siden det ble opprettet av byrådet Lae i 2006.

Siden den gang har tilbudet opplevd en femdobling i antall deltagere, og i fjor fikk 18 000 elever mulighet til å delta.

Sommerskolen er gratis, og det røde byrådet legger opp til at det samme antall elever som i fjor skal få mulighet i år.

Les også: Skolestart i Norges beste skole

Bredt tilbud
– Jeg er veldig glad for at elever i Osloskolen får mulighet til å utvikle seg videre også i sommerferien, sier fraksjonsleder i Kultur- og utdanningskomiteen, Saida Begum.

Sommerskolen arrangeres på steder fordelt over hele byen. Dette er en god utvikling fra de åtte basene Sommerskolen Oslo startet med for ti år siden. Alle kursene er kombinert med fysisk aktivitet, som svømming, ballspill, dans eller tur og utflukter.

– Sommerskolen er et flott tilbud som favner bredt, enten elevene ønsker å prøve noe nytt, utfordre seg faglig eller øve mer på fag og ferdigheter, sier Begum.

Les også: Mer kunnskap i Osloskolen

Matte er mest populært
Matematikk-kursene er blant de mest populære kursene hvert år og kurs kombinert med svømming er særlig populære, deriblant «Matteknappen med svømming» som videreføres også i år.

Sommerskoletilbudet har også blitt utvidet med et eget kurs for de som skal starte i første klasse.

– Et av tilbudene jeg er glad for at vi fikk på plass i sommerskolen er språkbad for skolestartere, som hjelper 6-åringene til å bli klar for å begynne på skolen, forklarer fraksjonslederen.

På dette kurset er arbeidet knyttet til språkleker, arbeid med ord og begreper barn må kunne før lese- og regneopplæringen samt oppmerksomhetstrening.

I fjor ble tilbudet utvidet til at også foreldrene til skolestarterne fikk tilbud om norskopplæring i regi av Oslo Voksenopplæring mens barna gikk på «Bli skoleklar»-kurset. Dette tilbys ved Tøyen og Vahl skole.

– Det er viktig at foreldre lærer mer om hvordan de kan hjelpe barnet sitt på skolen. Jeg tror også dette vil være nyttig for å bli kjent med andre foreldre på skolen, som igjen vil være positivt for integreringen, sier Begum.

Saida Begum er fraksjonsleder av Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre. Foto: Foto: Oslo kommune/Sturlason
Saida Begum er fraksjonsleder av Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre. Foto: Foto: Oslo kommune/Sturlason

Siste nyheter