Erna og Fabian farger Bjerke blå

– Jeg var nettopp og så på foredraget du holdt på Litteraturhuset og nå står du her i min egen oppkjørsel og snakker med mor. Det er kult, sier Allan til statsministeren. Foto: Sandra Dale

Under onsdagens dørbank-aksjon i bydel Bjerke fikk ordfører Fabian Stang god drahjelp fra statsministeren.

– Det er symbolsk viktig hvem som styrer hovedstaden og nettopp derfor er det kjempeviktig for oss at Høyre beholder styringen i Oslo, sier Erna Solberg.

Ønsker å gjøre det enda bedre
– Kom og hils på prinsessa ropte en av beboerne til sin kone da Erna og Fabian troppet opp i bakgården.

Ordføreren fortalte hvorfor bydelen ble valgt som startsted for siste innspurt før kommunevalget i Oslo.

– Høyre gjorde det veldig godt i Groruddalen i 2011 og 2013, men vi ønsker å gjøre det enda bedre i år. Bjerke bydel er et veldig godt boområde og det er her boligprisene i Oslo stiger mest. Det betyr at mange av de som bor her kommer til å få en ekstraregning fra kommunen om sosialistene vinner valget og innfører eiendomsskatt. Jeg syns det er en dårlig idé å gjøre det dyrere for folk å bo i Oslo, sier ordføreren.

Fabian Stang er klar på at boligskatt vil ramme vilkårlig om den først blir innført:

– Skatten vil for eksempel ramme helt alminnelige barnefamilier som har realisert boligdrømmen og skaffet en bolig med en liten hageflekk, men også nyetablerte med store lån, eller eldre og pensjonister. Innføres eiendomsskatten vil stadig flere måtte betale stadig mer fra år til år, i takt med at boligprisene stiger over hele byen, også her i Bjerke bydel.

Sammen vinner vi byen
Selv om det er kommunevalg, mener statsministeren at det er viktig at hun selv bidrar. – Fabian og byrådet har klare vinnersaker innenfor kollektivtransport og skole. De gjør en utmerket jobb på egenhånd. Mitt bidrag i den lokale valgkampen er å støtte og vise hvordan regjeringens politikk henger sammen med ønskene i kommunene, og hvordan vi  flytter mer makt ned på lokalt nivå.

– Erna må ha kommet seg på en tidligere buss en meg, spøker Allan som kommer gående mens statsministeren snakker med moren hans Frances.

– Jeg var nettopp og så på foredraget du holdt på Litteraturhuset og nå står du her i min egen oppkjørsel og snakker med mor. Det er kult, sier han før Fabian og Erna forteller ham om hvordan han kan gjøre det beste ut av sitt studieopphold i utlandet.

Lyttende ører for folkets hjertesaker
Beboerne som fikk møte statsministeren og ordføreren var åpne om sine hjertesaker. – Ofte har de vi møter en klar sak som opptar dem. Det er svært sjeldent at vi møter noen som har en lang liste med punkter, men det hender jo det også, sier Solberg.

Fabian forteller at dørbank er en god anledning til å lytte til hva som opptar velgerne og hva som kan gjøres bedre.

– Det er viktig at vi ser på tilbakemeldingene vi får for å se om det er noe vi kan bidra med for å bedre hverdagen til den enkelte. Det er først i møte med andre mennesker at vi skaper den beste politikken, sier ordfører Fabian Stang.

DSC_0035
Underveis på husbesøksrunden til Erna og Fabian, møtte de på Kari. – Det er viktig at vi ser på tilbakemeldingene vi får for å se om det er noe vi kan bidra med, sier ordføreren.

– Hvordan tror du beboerne her i bydel Bjerke opplever det når selveste statsministeren og ordføreren ringer på døren?, spør en av de fremmøtte journalistene ivrig.

– Jeg håper de syns det er hyggelig.  Når folk sier der kommer ordføreren så hender det at jeg selv snur meg for å se hvor han er, spøker Fabian.

Denne saken er skrevet av Sandra Dale.

Siste nyheter