– Vi har de beste kandidatene og den beste storbypolitikken!

Fabian Stang på Briskeby

 – Vi har de beste kandidatene og den beste

storbypolitikken!

Fabian Stang lader opp til valgseier i Frogner bydel

Fortsetter det gode arbeidet: –Man blir aldri ferdig med å bygge en by, men vi skal dra lærdom av de erfaringene vi har gjort oss for å gjøre Oslo til en enda bedre by å bo i, sier Stang til Frogner Høyre.

Oslos ordfører er trygg i sin sak. Høyre kommer til å gå av med valgseieren i september. – Vi er klar til valgkamp!

Tekst: Sandra Dale // Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen og Lene Haug

Høyres toppkandidat, som har bodd på Frogner i til sammen 20 år, sier at han til tross for en hektisk hverdag, og stadig skriv i mediene om partiets framrykk og nedrykk på meningsmålingene, finner roen i sin egen bydel. Her føler han seg hjemme. – Frogner har mange perler, blant annet bakgårder hvor det ligger flotte gjemte villaer. Der kan jeg gå inn og titte når porten er åpen og tenke på alle menneskene som har bodd i huset og forsøke å forestille meg hvordan de har levd. Som ordfører er det viktig for meg å være bevisst på hvor vi, som by, har vært og hvor vi er på vei.

Stang forteller at gåturene på Frogner får ham til å erkjenne hvor mye byen er i utvikling. – Det har vært store forandringer fra den tiden da Frogner bestod av åpne jorder, til dagens sammensetting av bygårder, villaer og forretningslokaler. Det er flott å bare betrakte og tenke på alle skjebnene, sier han.

Fortsetter det gode arbeidet

I tillegg til å ha fremlagt en serviettskrevet garanti i VG, hvor han lover null kommunal eiendomsskatt hvis Høyre vinner kommunevalget, sier ordføreren at fokus på barn og eldre også blir gjeldende. – Siden sist kommunevalg har vi bedret tilbudet i eldreomsorgen og blant annet avviklet ordningen med dobbeltrom på sykehjem for de som ikke ønsker det. Det har de ikke klart i Arbeiderpartistyrte Trondheim, selv om de har kommunal eiendomsskatt. Satsingen på barnehage og skole har også gitt gode resultater. Alt dette er viktig arbeid som må videreføres.

Stang er ærlig og sier at selv om ikke alt er bra har partiet funnet mange gode løsninger som de nå skal bygge videre på.

– Man blir aldri ferdig med å bygge en by og det er et stadig behov for fornying og forbedring. Vi må tenke nytt på alle områder hver eneste dag. Nå skal vi dra lærdom av de erfaringene vi har gjort oss og fortsette arbeidet med å gjøre Oslo til en enda bedre by å bo i!

Lærdommen som ordføreren viser til består blant annet i å tilpasse undervisningen allerede fra 1.klasse og innføre mer læring i barnehagen. – Fremdeles er det for mange barn som ikke forstår godt nok norsk når de starter på skolen og det må vi gjøre noe med.


En av Fabian Stangs favoritter i Frogner Bydel er bronsestatuen av Hans Nielsen Hauge på Riddervollsplass
Perlene i bydelen: – Frogner er en fantastisk flott bydel. Noen av mine favoritter er blant annet kirkebyggene og restaurantene. 

 En sammensatt bydel

Toppkandidaten i Frogner Høyre fokuserer også på sin egen bydel. – De fleste har det bra, men befolkningen er langt mer sammensatt enn myten tilsier. Det er faktisk ikke slik at alle som bor i Frogner har det helt supert, sier han alvorlig.

Frogner er Oslos mest folkerike bydel med nesten 55.000 innbyggere og omfatter variert bebyggelse fra villaer til studenthybler. Med en sterk sosial samvittighet problematiserer han den stereotypiske oppfatningen av bydelen. – Vi må alle ta tak i de sosiale utfordringene som eksisterer både her i vår egen bydel, og i resten av byen.

 Ordføreren er engasjert når han snakker om sin egen bydel.

– Det skjer mye byutvikling i vår bydel og storsatsingen på Filipstad blir et av de viktigste prosjektene i tiden framover.

Området som skal gi Osloinnbyggerne enda bedre tilgang til fjorden skal bestå av boliger, butikker, parker og skoler. – Byutviklingen på Filipstad er et kjempespennende prosjekt som starter opp med en gang vi ferdigstiller byggeprosjektene i Bjørvika.

Annerledes hverdag for Osloinnbyggerne

Men ambisjonene om storsatsing av Filipstad og bedre tjenestetilbud til unge og eldre kan la vente på seg. Dersom Ap vinner kommunevalget kan Osloinnbyggerne gå en annen hverdag i vente sier Stang.

– Min erfaring er at Arbeiderpartiet er godt fornøyd med det vi gjør, men først to år etter at vi har gjort det. Arbeiderpartiet opererer som oftest ut i fra holdningen om at vi må vente og utrede først. Det fører til at dynamikken stanser opp og det er kanskje noe av det jeg frykter mest.

Stang påpeker at selv om godt utredningsarbeid og hensyn skal tas, må partiet som leder Oslo by være tøffe nok til å ta en beslutning, og stå for den. – Den evnen mangler Arbeiderpartiet. Det er bare å se på byrådslederkandidaten deres som nå forsøker å få til omkamp om Follobanen, Norges største samferdselsprosjekt, ved igjen å foreslå en ny stasjon på Åsland 5 år etter at slaget sto, og lenge etter at Stortinget vedtok utbyggingen. Det er useriøst av en som har som ambisjon å styre byen.

Fabian Stang ber velgerne tenke seg godt om.

– Er det ikke ganske mye som fungerer veldig bra her i byen? Er det ikke mye som forbedres stadig vekk med Høyre som ledende parti? Er vi sikre på at det vil lønne seg å bytte? Det er sentrale spørsmål som velgerne må stille seg før de avgir sin stemme, sier han.

Se hverandre

Til tross for den hektiske hverdagen oppfordrer Fabian Osloinnbyggerne til å stoppe opp og se seg litt rundt. – Jeg skulle ønske at Frogner-beboerne, og også Osloinnbyggerne, levde litt som vi ville gjort hvis vi møtte noen på ski eller i skogen. Stopp litt opp, hils på hverandre og vær litt sosial. Mange av oss lever hektiske liv og glemmer dermed å glede oss over alt det som er bra.

Ordføreren referer til vårens årlige utspring av hestehover i asfaltsprekker og sier:  – Stopp opp, se på blomsten og snakk med en annen Frogner-beboer om hvor mye vi har å glede oss over! Vi kan ikke sitte på Rådhuset å vedta at folk skal trives i denne byen, men vi kan legge til rette for at det vi har ansvar for faktisk fungerer. Resten er opp til hver enkelt. Oslo er noe vi er sammen om.

[framed_box width=»650px» align=»right»]

Fabian Stang

Utdannelse: Jurist (Cand.jur.)

Yrkeserfaring: Advokatfullmektig, politifullmektig og lærer. Senere advokat og partner i advokatfirmaet Torkildsen, Tennøe & co. Medlem av Oslo bystyre siden 1999 og ordfører av Oslo by siden 2007.

Bor på: Frogner

Frogners perler: Bronsestatuen av Hans Nielsen Hauge i Uranienborgparken, kirkebyggene og restaurantene.

Beste barndomsminner fra bydelen: Å henge bak trikken på vinterføre, sitte i skiboksen på bussen fra Skillebekk og varme sommerdager på Frognerbadet.

Mer om Fabian Stang

Fabian Stang på Wikipeidia
Fabian Stang – offisiell side fra bystyret
Ordførerens kontor

Følge Fabian Stang i sosiale medier

Fabian Stang på Facebook
Fabian Stang på Twitter

[/framed_box]

Siste nyheter