Førsteutkast til Frogner Høyres program

Når det er Markedsdag i Bogstadveien er det enda mer liv enn vanlig i Frogner bydel: Markedsdagen i Bogstadveien trekker 100-150.000 mennesker og er et av Norges aller best besøkte arrangementer. (Foto: Ole Haug)

Visjon: Europas mest attraktive bydel

Frogner Høyre har store visjoner for Oslos mest folkerike bydel. Det er spennende å skulle lage et ambisøst program for Frogner Høyre for 2015-2019. Frogner Høyre har i 2014 arrangert fire medlemsmøter om bydelsprogrammet. Svært mange deltok for å diskutere, byutvikling, næringsutvikling, miljø og oppvekst. Programkomitéen i Frogner Høyre kan nå presentere førsteutkast til program.

Tekst: Lene Haug // Foto: Ole Haug og Lene Haug

Har du innspill til programmet så er tiden inne for å komme med dem nå. Frogner Høyres program skal vedtas på et ekstraordinært årsmøte 26. februar.

Innspillene sende til [email protected] – NB! Ny frist 2. februar!

Send helst forslagene inn på skjemaet du finner her:
Endringsforslagsskjema Frogner Høyre

En fantastisk bydel å skrive program for

Frogner er en bydel som har alt og en bydel med store kontraster. Vi har yrende folkeliv, Oslos beste shopping i Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Skovveien, Frognerveien og Bygdøy Allé. Vi har de små butikkene, galleriene og idyllene i Frogners smågater. Vi har høyhus på Majorstuen, gamle sveitervillaer, funkisperler og herskapsboliger. På Bygdøy har vi bortgjemte stier og Oslos beste og mest besøkte strender, kuer og vikingskip. Vigelandsparken er Norges mest besøkte turistmål og samtidig er parken hele bydelens oase.

Det har vært en spennende å arbeide med det første utkastet til program, sier programkomitéens leder Bård Standal

Medlemmene har vært fulle av gode idéer på medlemsmøtene og utkastet har store visjoner for Frogner.

Vi håper på mange flere innspill, sier Beate Auke i programkomitéen

Fra innledningen

Frogner Høyres visjon er at Frogner skal bli Europas mest attraktive bydel.

For Frogner Høyre betyr det at vi skal ha en smart, grønn, trygg og levende bydel med et variert tilbud av god kvalitet til innbyggerne som bor her.

Det betyr at innbyggere i større grad skal kunne velge sine egne tjenester og at disse er av svært høy kvalitet og effektivitet. Det betyr at aktører i næringslivet bidrar til et variert tilbud arbeidsplasser, butikker, restauranter og puber. Det betyr også at innbyggerne har kultur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten av der de bor. Ikke minst betyr det at vi har barnehager og skoler i verdensklasse.

Frogner er en urban, grønn og mangfoldig bydel som i dag byr på flere muligheter for rekreasjon, shopping, kunst og aktiviteter. Bydelens attraktive beliggenhet, delvis i Oslo sentrum (Majorstuen, Uranienborg, Skillebekk, Vika), delvis landlig (Bygdøy) og et godt utbygd kollektivtilbud gjør den allerede til en meget attraktiv bydel å leve, oppleve og jobbe i.

Frogner er Oslos mest folkerike bydel, bydelen med flest nasjonaliteter og med flest internasjonale skoler. Flere av Oslos flotteste naturområder og kulturelle skatter ligger i Frogner bydel. Barnehager, skoler og sykehjem gir allerede gode og varierte tjenester. Alt ligger godt til rette for at Frogner kan bli en enda bedre bydel for alle innbyggere, uansett hvor de er i livet.

For å gjennomføre denne visjonen legger Frogner Høyres noen viktige prinsipper til grunn:

  • brukerne i sentrum
  • dyktige ledere med fokus på kontinuerlig forbedring
  • kunnskapsrike og motiverte ansatte
  • valgfrihet og mangfold i tjenestene
  • åpenhet om resultater og kvalitet i tjenestene
  • god service og kommunikasjon i kontakt med bydelen
  • bærekraftig og fremtidsrettet byutvikling

Her kan du lese hele førsteutkastet

 

Siste nyheter