Høyre vant skolevalget

Skolevalg

Erna er stjerna!

Det er tydelig at elevene ønsker Høyres nye ideer og bedre løsninger. Elevene vil ha Erna som statsminister.

– Dere er en historisk Unge Høyre generasjon, sa Erna Solberg.

Resultater:

Skolevalg
www.samfunnsveven.no

Ønsker ikke 12 år med Jens

Elevene som har stemmerett for første gang i dette valget har levd med Jens Stoltenberg som statsminister siden de var 10 år gamle. De ønsker tydeligvis ikke 12 år med rødgrønn regjering.

Den viktigste meningsmålingen

Skolevalget er den viktigste meningsmålingen i valgkampen. Erfaringsmessig viser denne hvem som er i medvind og hvem som må forberede seg på et dårlig valg.

Skolevalg

Ikke latt seg skremme

Ungdommen har ikke latt seg  skremme av Arbeiderpartiets trusler om en borgerlig politikk, men viser at de ønsker Erna som statsminister etter valget.

– Dette betyr mye. Det er et historisk resultat. Høyre har aldri blitt størst i skolevalget før, vi går frem fra det som var et rekordresultat i 2011. Elevene kunne ikke gitt tydeligere beskjed – de vil ha en ny regjering med Erna som statsminister, sa Unge Høyre lederen Paul Joakim Sandøy til TV 2.

I motvind

Arbeiderpartiet ser ut til å være i kraftig motvind og mange unge snur nå ryggen til Jens og vil heller ha Erna.

-Det er først og fremst Unge Høyre som skal gratuleres. Men det er en vitamininnsprøytning for vår organisasjon som viser at ungdommen har forstått budskapet vårt og at de ønsker en ny regjering. De ønsker at Høyre skal lede den, sa Erna Solberg til TV 2.

En stor takk til Unge Høyre-medlemmer som har gitt Høyre en skikkelig vitamininnsprøytning i innspurten frem mot 9. september!

Foto: CF-Wesenberg

Siste nyheter