Høyre vil ta Bygdøy ut av mobilskyggen

Er det mobildekning her? Ola Kvisgaard og Hans Magnus Borge prøver iherdig å få kontakt via mobilene sine på Bygdøy. (Foto: Alex Nordahl – Dagens Næringsliv)

– Bygdøy er det vanskeligste området i hele landet å bygge ut!

Det er noen steder på Bygdøy som har dårlig – til dels ingen mobildekning. Til tross for at Telenor reklamerer med «suveren dekning». Mange føler faktisk Telenors reklame som provoserende. Bygdøy er tross alt et sentralt og ganske tettbygget område. Mange er avhengige av mobiltelefonen i sitt arbeide.

Tekst: Hans Magnus Borge
Foto: Alex Nordahl/Hans Magnus Borge

Bygdøy Høyre har arbeidet med denne saken i snart ett år og det har vært flittig korrespondanse med dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Med Dagens Næringsliv på lag

Men nå har vi fått Dagens Næringsliv (DN) med på laget. De har laget flere reportasjer på dårlig dekning i hva man kan kalle sentrale strøk. Så Bygdøy er ikke alene – hvis det kan være en trøst.

Lørdag 24. januar var Fogner Høyres leder Ola Kvisgaard, Pluto Nordlie (cocker spaniel -12 år) og mobilterrorist Hans Magnus Borge i DN og demonstrerte hvor dårlig det står til med mobildekningen på Bygdøy.

Les saken i Dagens Næringsliv her >>

I området Jacob Fayes vei og Dorthes vei har faktisk Netcom suveren dekning. Takket være en basestasjon ved Plutos barndomshjem i Jacob Fayes vei.

Netcom var raskest ute med å spørre om å få sette opp basestasjon der – og dermed ble det ikke plass til Telenor.

Motstand mot basestasjoner

Å skaffe mobildekning på Bygdøy er en utfordring for Telenor og selskapet innrømmer at området er landets vanskeligste å bygge ut.

– Det er så mange resurssterke mennesker som ikke vil ha basestasjon i nærheten av seg, forklarer dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Trenger en ønskeliste

Bygdøy Høyre har derfor tilbudt seg å ta kontakt med de aktuelle naboene.

– Men da må vi vite hvor Telenor vil ha sine basestasjoner, sier Bygdøy Høyres Hans Magnus Borge som har bedt Telenor om en prioritert liste over hvor de helst vil sette opp en ny basestasjon.

Foreløpig ser det ut som Telenor har problemer med å definere sine ønsker. Spørsmålet ble stilt i oktober og Bygdøy Høyre venter stadig vekk på svar – tross purringer.

Siste nyheter