Hvordan kan vi bedre legge til rette for kvinnelige gründere?

Hvordan kan vi bedre legge til rette for kvinnelige gründere

Halvparten av befolkningen i Norge er kvinner. Likevel er det mange færre kvinnelige enn mannlige gründere i Norge, og blant teknologi-gründere er kvinner nærmest fraværende. Hvorfor er det slik?

Fremtidenes arbeidsplasser blir skapt av enkeltmennesker som tør og vil satse. For at vi skal opprettholde det velferdssamfunnet vi har i dag, kommer gründervirksomheter bare til å bli viktigere og viktigere i tiden fremover.

– Det er viktig å legge til rette for mer gründervirksomhet i Norge. Kvinner representerer halvparten av befolkningen, men det er få kvinnelige gründere, sier Anne Christine Kroepelien fra Oslo Høyres Kvinneforum.

Det er nye og innovative bedrifter som står for en stor del av norsk sysselsetting og verdiskaping i Norge. Om svært få kvinner av ulike grunner ikke ønsker å bli gründere, vil vi få et problem. Da går vi glipp av halvparten av Norges klokeste hoder.

– Oslo Høyres kvinneforum ønsker å undersøke om vi trenger ny politikk for å sikre at flere kvinner har lyst til å bli gründere, avslutter Kroepelien.

23. oktober inviterer Oslo Høyres Kvinneforum til debatt på stortinget for å sette kvinnelige gründere på dagsorden. I løpet av møtet skal det diskuteres hva de største utfordringene kvinnelige gründere møter, og om det behøves en ny politikk for å sikre at flere kvinner ønsker å bli gründere. Til debatten kommer innledere fra ulike sektorer med egne erfaringer og utfordringer til dagens politikk.

I panelet:

Janne T. Morstøl – Administrerende direktør i Maritech Systems.

Anniken Fjelberg – Styreleder i 657, Norges største coworking space for kreative næringer.

Elisabeth Isachsen Rye-Florentz – Gründer og styreleder i Mere Mat AS

Stina Birkeland – Årets kvinnelige gründer i 2013.

Ordstyrer: Anne Christine Kroepelien, Oslo Høyre Kvinneforum.

På grunn av Stortingets adgangskontroll må deltakere sende skriftlig påmelding til [email protected].

Velkommen!

Se for øvrig programmet for debatten her.

Siste nyheter