Klimatoppmøte i Oslo Høyre

Klimatoppmøte i Oslo Høyre

Mandag var det stappfullt i ordførersalen på Høyres hus da Oslo Høyres representantskap hadde klimatoppmøte. Et solid panel innledet før medlemmene slapp til med sine betraktninger, anført av WWF-sjef Bård Vegard Solhjell.

Tidligere SV-politiker Bård Vegard Solhjell, nå WWF-sjef og snart påtroppende Norad-sjef hadde noen gode utfordringer til oss.

Nyheter - Bård Vegard Solhjell

Bård Vegard Solhjell

– Høyres konservatisme er i mange tilfeller en fordel, og et godt argument for å ta omstilling gradvis. Men når det gjelder klimaet, så har vi ufattelig dårlig tid, og må ta omstillingene raskt, sa Solhjell.

Solhjell var blant annet innom at verden skal forhandle fram en ny «Parisavtale» for naturen i Kunming i Kina.

– Vi må jobbe for en ambisiøs naturavtale i Kunming i 2020, som statsminister Erna Solberg har engasjert seg mye for, sa Solhjell.

Stanse tildelingen av nye letelisenser på norsk sokkel.

– Dette forventer jeg ikke at skjer over natten, men dere bør legge en plan for hvordan Norge gradvis skal trappe ned tildeling av lisenser i stedet for å trappe opp. Og så tror jeg ikke oljeskatt blir noen stor offentlig debatt, men jeg forventer at Høyre jobber med en oljeskatt, sa Bård Vegard Solhjell som første innleder på Oslo Høyre miljøtoppmøte.

Etter flere gode innlegg fra både de inviterte innlederne og fra medlemmene i salen holdt stortingsrepresentant Stefan Heggelund et oppsummerende innlegg og la vekt på blant annet at vi gjennom politikkutvikling skal bygge vår klimatroverdighet videre.

– Takk for et utrolig godt møte. Det er et stort engasjement for klima og miljø i Oslo Høyre. Vi skal ikke bli en kopi av MDG, men det vi kan lære av MDG er å være like visjonære på hvor vi skal nå frem med den store omstillingen vi skal gjennom. Og det blir en stor og omfattende omstilling, det bekreftet både Bjørn Otto Sverdrup, bærekraftsdirektør i Equinor og Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge her i sine innlegg i kveld.

Stefan Heggelund sitter i energi- og miljøkomiteen i Stortinget og er svært engasjert i klimasaken.

– Vi har hørt fra mange hold at EU skal kutte 45% av utslippene innen 2030 til 55%, men da skal dere vite at regjeringen vår jobber for at EU skal kutte hele 55% innen 2030, og da skal Norge selvsagt følge etter, sa han avslutningsvis.

Siste nyheter