Kyststien på Bygdøy går videre

Tekst og foto: Hans Magnus Borge

Andre trinn av kyststien på Bygdøy i gang

 

Det er ikke alt i det offentlige som tar lang tid. Planene for kyststien fra Frognerkilen til Oscarshall ble presentert i mars og i går 27. mai kunne Ordfører Fabian Stang, kommunalminister Jan Tore Sanner Admn.dir. i Statsbygg Harald W. Nikolaisen sette hver sin spade i jorden for dette byggetrinnet. Begivenheten ble behørig dekket av verdenspressen – Dagsavisen, NRK og frognerhoyre.no. 

Samarbeide mellom stat og kommune

Kyststien på Bygdøy er et samarbeide mellom Statsbygg – dvs Staten og Oslo Kommune. Årsaken er at mye av grunnen tilhører Kongsgården som er Staten, mens noe er kommunalt og privat. I en kort tale sa Fabian Stang at det var hyggelig at man kunne få til et slikt prosjekt i samarbeide. Og det vil jo være til glede for hele Oslos befolkning.

Prosjekter som dette krever dedikerte folk som: Jan Tore Sørsdal avdelingssjef Folkemuseet, Jan Vaaje prosjektleder i Statsbygg, Haavar Vine forvaltningssjef i Statsbygg og Frode Meinich Eiendomsdirektør i Stasbygg

Første delen av Kyststien – fra Dronninghavnveien til Oscarshall – ble innviet i 2012. Og da var også Fabian der selvsagt.

Kyststien er egentlig først og fremst for resten av Oslos befolkning

Fabian er glad for kysstien og det gode samarbeidet

 

 

 

 

 

Du finner fler bilder her

Siste nyheter