Listebærer

Heidi Nordby Lunde

Vil du hjelpe til de siste dagene i valgkampen?

Høyre trenger listebærere ved alle valglokalene i byen.

Åpningstider valglokaler

Søndag 8. september:
Kl: 13:00 – 18:00

Mandag 9. september:
Kl: 09:00 – 21: 00

Hva er en listebærer?

I Oslo er det er en lang tradisjon for å dele ut valglistene til velgerne utenfor valglokalet. Mange velgere er i tvil om hva de skal stemme når de kommer til valglokalet.

Derfor deler vi ut Høyres liste med et smil, og sier noe slikt som “Godt valg, Høyres liste”, eller en lignende hyggelig frase.

Hele partiet kommer til å stå som listebærer disse dagene, også våre stortingskandidater. Om du kan stå et par timer eller hele dagen er opp til deg.

Send oss din påmelding til [email protected]

Lister og jakke/ t-skjorte kan hentes på Høyres Hus, stortingsgaten 20.

 

Enkle forholdsregler:

  • Ingen politisk agitasjon eller argumentasjon mot velgerne, velgerne oppfatter at valgkampen er over når man kommer til valglokalet.
  • Som listebærer går vi ikke inn i valglokalet. Valglokalet er et nøytralt område som skal være fritt for påvirkning fra partiene.
  • Ikke press en liste på en velger. Vil man ikke ta imot, ta det med et smil.
  • Ikke overøs deg med buttons, løpesedler eller lignende. 1-2 buttons på en vanlig jakke, Høyre-jakke, Høyre-vest eller t-skjorte er OK.
  • Stå gjerne “først i rekka” av utdelere, og få gjerne blikkkontakt med velgeren
  • Følg de anvisninger representanter for stemmestyret kommer med, også om du er uenig. Ring Oslo Høyre på tlf 22 82 91 40 eller 22 82 91 45 dersom du er utsatt for tvil, eller bystyrets sekretariat som organiserer valget på tlf 23 46 12 12, hvis du mener det er noe i anvisningene som er feil.
  • Stå en minimumsavstand i forhold til inngangen til valglokalet på ca 15 meter. Men vær klar over at dette kan variere fra valglokale til valglokale, avhengig av bygningsform, inngang, og om det er skolegård eller ikke. Bruk fornuft og vis aktsomhet. Velgeren skal nyte din tillit som listebærer.

NB:
Hvis du selv skal avgi stemme i valglokalet kan du bli bedt om ikke å bruke vest, t-skjorte eller jakke med stor Høyre-logo mens du avgir stemmen.

Siste nyheter