Muligheter til alle

Muligheter til alle

– Ved valget i høst så bør Høyres sak nummer 1 være å gi muligheter til alle. For det er våre barn og vår fremtid, sa Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg i sin landsmøtetale.

Fra fredag 15. mars til søndag 17. mars arrangeres Høyres landsmøte på Gardermoen. I sin tale til landsmøtet fredag, la Solberg vekt på at Høyres viktigste sak i Oslo er at alle barn som begynner på skolen skal kunne godt nok norsk til å følge undervisningen.

– Hvert år så møter 7000 barn opp på første skoledag i Oslo. De gleder seg og er fulle av forventninger til skolen og til fremtiden, men noen blir skuffet. For 1 av 4 kan ikke godt nok norsk til å følge undervisningen og forstå alt som skjer på skolen. Hver fjerde elev kommer til å bli skuffet. Det kan vi ikke leve med sa Solberg før han fortsatte:

– Derfor sier Høyre i Oslo at vi til valget er vår viktigste sak, at vi vil at alle barn som begynner på skolen skal kunne godt nok norsk til å følge undervisningen. Vi vil at språket til alle barn skal kartlegges i fire års-alderen slik at de som trenger det kan få norsk opplæring og språk stimulering.

Barna trenger Høyres skole politikk

Osloskolen som Høyre bygget opp var best i landet, og den var aller best på å løfte de elevene som hadde det dårligste utgangspunktet. Nå er vi vitne til en systematisk demontering av Osloskolen, hvor SVs skolepolitikk gjennomføres.

– For barna trenger Høyres skole politikk, som ser og systematisk følger opp hver enkelt elev som har høyt læringstrykk og som gir tydelige tilbakemeldinger. Kjære landsmøte, ved valget i høst så bør Høyres sak nummer 1 være å gi muligheter til alle, for det er våre barn og vår fremtid, avslutter Solberg.

Her kan du se Eirik sin tale til landsmøte:

 

 

Siste nyheter