– Nå må Raymond våkne!

Foto: Oslo kommune/Sturlason

Kommunen bestiller og kjøper feil. Kunstgressbanene er ubrukelige for klubbene. Hvem står igjen med regningen? Jo, klubbene selv.

Hvor er Raymond i idrettspolitikken?

Om en taktekker legger feil, og fyller stua med vann, så sendes ikke regninga til boligeier. På samme måte kan ikke Skeid og Lyn bli skadelidende for Ap-byrådets manglende idrettsprioriteringer.

De siste ukene har fotballklubbene Lyn og Skeid slått alarm om banesituasjonen. To av Oslos største klubber står uten hjemmebane på grunn av prosjekteringsfeil i Oslo kommune. Det er ikke vanskelig å føle på frustrasjonen til klubbene.

Kommunen bestiller rehabilitering. Kommunen bestiller og kjøper feil. Kunstgressbanene er ubrukelige for klubbene. Hvem står igjen med regningen? Jo, klubbene selv. Det strider mot all logikk at frivilligheten skal bli skadelidende for en feil i Oslo kommune.

Nå forventer Oslo Høyre at Arbeiderpartiet og Raymond Johansen rydder opp. Som både Skeids Daniel Holmeide Strand og Sjur Skridshol i Lyn skriver gjennom innlegg i Nordre Aker budstikke, så er det en ganske tydelig kontrast mellom de nye signalanleggene i Oslo, og forholdene i mange klubber. Osloidretten trenger et løft.

Derfor var det heller ikke oppløftende å lese Ap-byrådets forslag til budsjett for Osloidretten: Null nye kunstgressbaner, kutter så å si all støtte til realisering av idrettsanlegg i privat regi, forbud mot støtdempende gummigranulat i kunstgressbaner uten et alternativ, ingen ambisjon om flere undervarmeanlegg, ingen sikring av at gummigranulat kommer på avveie, ei heller noen kroner til at barn i lavinntektsfamilier skal delta i idretten.

Poenget er følgende: Kommunen skal være en fasilitator, støtte og tilrettelegger. Ikke et hår i suppa til frivilligheten.

Nå må Arbeiderpartiet og Raymond Johansen våkne i idrettspolitikken.

Innlegget ble først publisert i Nordre Aker budstikke 29/10-2020

 

Siste nyheter