Pinlig ansvarsfraskrivelse fra byrådet

– Det er Raymond Johansens byråd som har godtatt avvik fra kontrakten på en rekke områder, akseptert systematiske brudd på arbeidsmiljøloven og tillatt en total ruteomlegging av avfallsinsamlingen i en kritisk overgangsperiode, sier Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg.

 Søndag kveld holdt byrådet pressekonferanse om søppelsituasjonen i Oslo. Veireno begjærer seg trolig konkurs mandag, og kommunen velger å ta over all innhenting av søppel selv.

– Det er Raymond Johansen og hans byråd som ikke har fulgt opp kontrakten som ble inngått for 1,5 år siden. Byrådet hadde 1 år på seg til å forberede leverandørskiftet og trekke i nødbremsen dersom det var nødvendig. Etter Veireno tok over har byrådet latt det skure å gå i 5 måneder uten å løse situasjonen, sier Lae Solberg.

Byrådet godtok avvik

Å skylde på det forrige byrådet er derfor en pinlig ansvarsfraskrivelse. Det er Raymond Johansens byråd som har godtatt avvik fra kontrakten på en rekke områder.

Eirik Lae Solberg er gruppeleder i Høyres bystyregruppe.
Eirik Lae Solberg er gruppeleder i Høyres bystyregruppe.

– Jeg forventer at byrådet nå har gjort det som er nødvendig for at Oslos innbyggere får hentet avfallet sitt på kort sikt. Det er likevel sjokkerende at byrådet ønsker å rekommunalisere søppelhåndteringen på ubestemt tid.

Oslos avfallshåndtering  har vært konkurranseutsatt og det har fungert godt i 25 år fram til det rød-grønne byrådet hadde ansvaret for overgang til ny leverandør og Veireno overtok innsamlingen i oktober i fjor.

Nok en gang ser vi at et svakt byråd lar seg presse av Rødt til å gjennomføre en svært venstreorientert politikk.

– Kommunal drift uten konkurranse vil på sikt gi dårligere og dyrere tjenester til Oslos innbyggere. Nok en gang ser vi at et svakt byråd lar seg presse av Rødt til å gjennomføre en svært venstreorientert politikk, avslutter Eirik Lae Solberg.

Siste nyheter