Plutselig var hun sjefen i Frogner

 

Ny bydelsdirektør: – Jeg er stolt av mine medarbeidere og hva vi sammen leverer til Frogner bydel, sier konstituert bydeldelsdirektør, Kari Andreassen til Frogner Høyre. 

Plutselig var hun sjefen i Frogner

Fikk bare noen timers betenkningstid

Etter 20 år fikk Frogner en ny bydelsdirektør. Kari Andreassen ble kastet inn i oppgaven med å styre Oslos mest folkerike bydel.

Tekst: Sandra Dale // All foto: Hans Borge

Tidligere bydelsdirektør i Ullern, Kari Andreassen, tok i høst over jobben som direktør i Frogner bydel. Når jeg møter henne før den årlige utdelingen av Folkehelseprisen i Gamle Logen har hun hatt noen måneder på seg til å komme inn i stillingen.

– Det har vært en krevende, men spennende tid, sier hun.

[framed_box width=»300px» align=»right»]

Frogners nye bydelsdirektør

Navn: Kari Andreassen

Sivilstatus: Samboer, to barn og to bonusbarn

Nåværende stilling: Konstituert bydelsdirektør for Frogner bydel

Yrkeserfaring: Tidligere Bydelsdirektør i Ullern, Rådmann i Grue kommune og assisterende rådmann i Kongsvinger kommune.[/framed_box]

Bydelsdirektøren, som pendler til Oslo fra Kongsvinger, innrømmer at det ikke ble mange timer med søvn den første tiden som ny direktør.

– Å være direktør for Frogner bydel var en mulighet som jeg bare måtte gripe. Da ble sene kvelder, pendling og overnatting på Scandic Solli en del av pakken, sier hun og smiler.

Andreassen forteller at hun er vant med lang reisevei og at det ikke plager henne.

– Det er en valgt livsstil. Jeg har valgt å pendle av hensyn til familien min, siden jeg har barn i skolealder. Jeg bruker togturen som en mulighet til å få unna litt arbeid. Da er jeg godt forberedt før jeg engang har ankommet kontoret.

Kastet seg ut i det

Andreassen tok over stillingen som konstituert direktør høsten 2014. Hun smiler når hun tenker tilbake på forespørselen.

– Jeg fikk noen få timer betenkningstid. Det var mange tanker som raste gjennom hodet mitt da, men jeg var veldig klar på at dette hadde jeg lyst til! Å være bydelsdirektør for Frogner er en kjempespennende mulighet. Det er en flott bydel med en sammensatt befolkning med veldig forskjellige behov.

Til tross for at hun ikke bor i bydelen selv har hun et sterkt ønske om å bli bedre kjent med bydelens perler, utfordringer og muligheter.

– Frogner er en sentrumsbydel som har andre utfordringer enn Ullern. For at jeg skal lykkes i mitt arbeid må jeg forstå rammene rundt meg. Min første prioritering har vært å besøke tjenestestedene i bydelen.

Kari Andreassen er entusiastisk når hun forteller hva hun har sett i bydelen. Rundt oss strømmer folk inn i festsalen fra alle kanter. Konferansen skal begynne, men Andreassen lar seg ikke forstyrre. Hun er fokusert og bytter på å svare og komme med nysgjerrige spørsmål.

– Jeg liker det jeg har sett i bydelen. Nå skal jeg dra nytte av alle inntrykkene og de gode, og lærerike samtalene jeg har hatt med medarbeiderne mine.

Lærerik tid: – Jeg er stolt over den faglige kompetansen og det gode engasjementet som vi har i bydelen, sier Andreassen. Her sammen med daglig leder, Marit Forsberg, og økonomisjef, Bente Johansen, ved Bydgøy Seniorsenter. 

Stolt av medarbeiderne sine 

Høsten har vært hektisk for Andreassen. Selv påpeker hun at en av hennes viktigste prioriteringer har vært å etablere en god struktur i bydelen.

– Mitt fokus har vært å skape en struktur hvor jeg leder gjennom å ansvarliggjøre de ulike ledernivåene i bydelen. Dersom vi skal kunne lykkes med det må vi ha en god struktur i bunnen.

Til tross for at Andreassen enda ikke har landet på hvilken ledelsesmodell hun ønsker å bruke, er hun tydelig i sin tale. Hvert ledernivå i bydelen skal ta ansvar for egen økonomi, sitt eget personal og sine egne fagområder. Hennes oppgave som bydelsdirektør blir å sikre en samordning, på tvers, slik at de ansatte får den nødvendige opplæringen og verktøyene de trenger for å kunne lykkes i sitt arbeid.

Mens ledersamtaler og rapportering skal kvalitetssikre den nyetablerte strukturen påpeker Andreassen at bydelens gode tjenestetilbud er et resultat av dyktige kollegaer.

– Det er et utrolig engasjement og god faglig kompetanse blant mine kollegaer i bydelen. Det kommer tydelig fram i brukerundersøkelsene og som direktør er jeg stolt over hva vi leverer til vår bydel!

Ut i bydelen: Bydelsdirektøren, Kari Andreassen, har brukt de siste månedene til å bli kjent med bydelen. Sist uke var hun på Bygdøy Seniorsenter (Fra venstre: Daglig leder Marit Forsberg, leder av Bygdøy Seniorsenter Bjarne Ødegaard, kantineleder Elisabeth Rydgren, frivillig Olaug Jessnes, bydelsdirektør Kari Andreassen og styreleder på Bygdøy Seniorsenter, Lars-Petter Eriksen). 

Kvaliteten skal opprettholdes

Bydelsdirektøren forteller åpenhjertig at en av de største utfordringene Frogner står overfor er å spare 50-60 millioner de to neste årene.

– Det er klart de pålagte innsparingene er en utfordring, men vi skal få det til og fortsatt sikre god kvalitet på tjenestene til innbyggerne i bydelen. Dette krever en del omstillinger og effektivisering de neste årene.

Ingen skjulte talenter

Mens kollegaer ofte beskriver henne som en engasjert og ærlig person, som er tydelig i sin tale, sier hun selv at du får hva du ser.

– Jeg legger ikke skjul på hvem jeg er som person. Det du ser er hva du får. Jeg er en utålmodig, ærlig og omsorgsfull person. Jeg er glad i mennesker og jeg er glad i å bidra til bedre løsninger.

Hva som skjer når stillingen lyses ut og hvem den nye bydelsdirektøren i Frogner blir, er enda ikke kjent. Selv sier Andreassen at hun har et avslappet forhold til dagens situasjon som konstituert bydelsdirektør.

– Det er noe jeg ikke kan tenke på nå. Mitt fokus er å bidra på best mulig måte slik at vi lykkes med de målene vi har satt oss. For meg blir det viktig, gjennom mitt lederskap, å stimulere mine kollegaer slik at de gleder seg til å gå på jobb. Sammen skal vi levere gode tjenestetilbud til vår bydel!

 

Fokus på gode tjenestetilbud: – Jeg må fokusere på de målene vi har satt oss for bydelen. Sammen skal vi levere gode tjenestetilbud til våre innbyggere, sier Andreassen. Her sammen med assisterende bydelsdirektør, Birgit Aakre, og leder for Condio, Yasir Islam. 

Én time har passert og konferansen er godt i gang.– Kari, har du noen skjulte talenter, skyter jeg inn avslutningsvis.

– Jeg har ingen skjulte talenter. Jeg bruker alle de talentene jeg har. Det ser alle, sier hun og ler, før hun smyger seg stille inn til de andre deltagerne i festsalen.

Siste nyheter