SV har vært en bremsekloss

Mandag kunne du lese at miljøvernminister Bård Vegar Solhjell kritiserer Erna Solbergs miljøengasjement. Som Høyres miljøpolitiske talsmann har jeg ingen forståelse for Solhjells kritikk.

Solhjells kritikk er helt urimelig. Tidligere har vi presset regjeringen til to klimaforlik som var langt mer ambisiøse enn det regjeringen selv hadde kommet opp med. Rett før sommeren la vi fram en serie med forslag sammen med KrF og Venstre for å forsterke klimaforliket ytterligere, noe regjeringen selv innrømmer er nødvendig. Men regjeringspartiene stemte mot alle forslagene.

Regjeringen bør stramme opp sin egen miljøpolitikk før miljøvernministeren begynner å kritisere andres. Vi har ingenting å skamme oss over, vi har vært en pådriver i klimapolitikken i mange år. Det er vi som har gitt regjeringen det grønnskjæret den har i dag. SV har vært en bremsekloss.

Det er Erna Solberg som har satt navnet sitt på to klimaforlik, Jens Stoltenberg gjorde det ikke. Det var de parlamentariske lederne som signerte forlikene. Erna Solberg har en personlig forpliktelse til å følge opp klimapolitikken. I hennes tale til Høyres landsmøte pekte hun ut klima som vår tids største utfordring. Videre kaller Solhjell meg et miljøalibi. Det fungerer ikke. Som miljøpolitisk talsmann formidler jeg Høyres politikk, vi snakker med en stemme.

Foto: colourbox

Siste nyheter