Tre kvinner og en mann til ledelsen i Oslo Høyre

Valgkomiteen i Oslo Høyre innstiller på gjenvalg av Heidi Nordby Lunde som leder og Eirik Lae Solberg som nestleder i Oslo Høyre for perioden 2020-22.

Oppdatert med innstilling på 25 medlemmer til representantskapet

Med seg får de Anne H. Rygg som medlem av arbeidsutvalget, og Anita Leirvik North som leder for Høyres kvinneforum i Oslo. Dersom årsmøtet følger innstillingen fra valgkomiteen går Heidi Nordby Lunde og Eirik Lae Solberg inn i sin andre periode som leder og nestleder for fylkespartiet Oslo Høyre.

Anne H. Rygg er i dag bystyrepolitiker for Høyre i Oslo, og har tidligere vært kommunikasjonsansvarlig i flere bedrifter og organisasjoner. Anita Leirvik North arbeider som leder for en bransjeforening innenfor NHO-fellesskapet. Hun var kampanjeleder i Vestre Aker i sist valgkamp, en av bydelene der Høyre fikk rent flertall ved sist valg. Hun har også vært studentleder i partiet tidligere og har også internasjonal erfaring. Utover disse består arbeidsutvalget av representanter fra bystyregruppen, Stortingsgruppen, Unge Høyre og Senior Høyre.

Til hovedstyret foreslår valgkomiteen to kvinner og en mann; Anne Christine Kroepelin, Alice Aarebrodt og Bjørgulv Borgundvaag. Kroepelin har vært bydelsutvalgsleder i St.Hanshaugen bydel og er jurist til daglig. Alice Aarebrodt har lokalpolitisk erfaring fra både Haugesund og Østensjø, og har nylig engasjert seg også på St.Hanshaugen.  Bjørgulv Borgundvaag har blant annet vært statssekretær i Kulturdepartementet, har vært rådgiver på Stortinget og har lang lokalpolitisk erfaring fra Grünerløkka og Bjerke.

– Vi har lagt vekt på både erfaring, kompetanse og fornyelse i innstillingen til de valgene som skal gjøres på årsmøtet, sier Stian Haraldsen, leder i Oslo Høyres valgkomité. Han er fornøyd med arbeidet i komiteen som han karakteriserer som godt lagarbeid og forteller at innstillingen er enstemmig på alle punkter.

25 medlemmer av representantskapet:

 1. Ellen Christine Christiansen
 2. Frode Helgerud
 3. Leif Nybø
 4. Kristin Clemet
 5. Thomas Bartholdsen
 6. Eirik Moen
 7. Gunnar Falck-Ytter
 8. Merete Agerbak-Jensen
 9. Ole B. Hovind
 10. Irma Iversen
 11. Ingvild Næss Stub
 12. Tom Erlend Skaug
 13. Elisabeth Rye-Florentz
 14. Kristin Vinje
 15. Ståle Hagen
 16. Øystein Eriksen Søreide
 17. Henning Ruud Olsen
 18. Hilde Barstad
 19. Morten Steenstrup
 20. Geir Kvarme
 21. Hilde Helland
 22. Kjell Omdal Erichsen
 23. Mats Kirkebirkeland
 24. Ellen W. Ronæss
 25. Aurora Eriksen

Se valgkomiteens innstilling til Oslo Høyres årsmøte 2020 her.

Siste nyheter