Uravstemningen er over

fabian-erik-brandsborg
Fabian Stang er toppkandidaten fra Frogner Høyre, selvsagt. Foto: Erik Brandsborg CC-lisens
Screenshot 2014-10-29 04.19.36
5. plass i uravstemingen på den populære veteranen Annelise Høeg

Annelise og Ola er meget populære

Uravstemningen på kandidater til bystyrelisten for 2015-19 er avsluttet. Frognerkandidatene bystyrerepresentant Annelise Høegh og bystyrerepresentant og Frogner Høyres leder Ola Kvisgaard kom på 5. og 6. plass i avstemningen.

Tekst: Lene Haug //
Foto: Erik Brandsborg, Jens Christian Blix, Lene Haug, kandidatenes bilder

I perioden 10-14. november har alle medlemmer i Oslo Høyre blitt invitert til å stemme på sine 15 favoritter til Oslo Høyres bystyreliste.

1136 medlemmer benyttet seg av anledningen.

Vetaranen Annelise Høegh fikk hele 406 stemmer og en klar 5. plass i avstemmingen. Ola Kvisgaard fikk 267 stemmer.

Ordører Fabian Stang er også fra Frogner og forlengst nominert helt på topp, sammen med byrådsleder Stian Berger Røsland. Disse ble nominert som toppkandidater allerede 1. september av representantskapet i Oslo Høyre.

Mest populære i by´n blant medlemmene

De tre som fikk aller flest stemmer var byråd Bård Folke Fredriksen, leder i Oslo Unge Høyre Jenny Clemet von Tetzschner og byråd Eirik Lae Solberg.

Se hele listen med plassering og antall stemmer her >>

Kjendis på listen

Blant kandidater fra Frogner Høyre som fikk mange stemmer var også skuespiller Geir Kvarme. Han er kjent for de fleste for mange roller på Oslo Nye og Det Norske Teatret og fra TV-serier som Hotel Cæsar, Jul i Blåfjell og ikke minst Fredrikssons fabrikk. Han fikk dessuten mye oppmerksomhet som surrogatifar som kjempet foreldreretten til sine tvillingjenter sammen med samboeren.

Kvarme fikk 205 stemmer og kom på 11. plass.

108 vil på listen – det er plass til 63

108 kandidater har ønsket seg en plass på Oslo Høyres bystyreliste der det er plass til 63 etter Fabian Stang og Stian Berger Røsland. 14 stykker av dem er fra Frogner – 11 kom blant de 63 øverste.

Speeddating og mer må til

Uravstemningen er kun rådgivende for Oslo Høyres nominasjonskomité, men blir tillagt mye vekt.

Kandidatene må imidlertid utmerke seg på mange områder. De bør være delta i kampanjeaktiviteter, snakke fra talerstoler, bli sitert i pressen og skrive kronikker.  I tillegg må de være sjarmerende og utmerke seg på date.

Onsdag 26. november var det tid for en hektisk runde med speeddating.

Så godt som alle de 108 kandidatene opp for å ha en date med nominasjonskomitéen. Komitéen består av 18 medlemmer, det er leder Kristin Clemet, en fra hver av Oslos 15 bydeler, en fra Senior Høyre og en fra Unge Høyre. Alle skal bli hørt når Oslo Høyre skal nominere bystyrekandidater.

Datingen foregikk slik at grupper av kandidater på rundt 15 personer i hver gruppe gikk fra bord til bord. Det var syv bord i alt. Ved hvert av bordene satt to eller tre medlemmer fra nominasjonskomitéen. Gruppen satt ti minutter ved hvert bord og alle prøvde etter beste evne å gjøre inntrykk på nominasjonskomitéens medlemmer. Etter ti minutter slo sjefssekretær Geir Staib på en gongong og gruppen reiste seg og gikk videre til neste bord.

Bydelsforeninger og sideforeninger har også sitt å si

Det er mange som skal høres. Alle 15 bydelsforeninger og sideforeninger kommer også med innspill til nominasjonskomitéen. De fleste foreningene har egne urnominasjoner på sine årsmøter. Frogner Høyres årsmøte hadde en spennende runde på sitt årsmøte 20. november.

Styret hadde levert en innstilling til årsmøtet som forsamlingen ikke uten videre godtok og det ble kampvotering på hele seks plasser. Årsmøtedeltagerne brukte opp alle stemmesedlene de hadde fått utdelt.

Frogner Høyres årsmøte nominerte 20 november på sin liste under urnominasjonen

1. Fabian Stang
2. Stian Berger Røsland
3  Saida Begum
4. Øystein Sundelin
5. Jenny Clemet von Tetzschner
6. Eirik Lae Solberg
7. Bård Folke Fredriksen
8. Annelise Høegh
9. Ola Kvisgaard
10. Lene Haug
11. Gulsum Koc
12. Carl-Henrik Bastiansen
13. Aslak Aslaksen
14. Pia Farstad von Hall
15. Heidi Fuglesang

Ingen ting er avgjort!

Oslo Høyres nominasjonsprosess er svært demokratisk. Uravstemningen betyr en del, bydels- og sideforeningens urnominasjoner betyr en del, arbeid kandidatene har gjort før betyr en del, arbeid de gjør og fremover betyr en del, speeddatingen betyr en del og så videre. Noen av kandidatene skal dessuten kalles inn på separate intervjuer med komitéen.

Nominasjonskomitëen med Kristin Clemet i spissen har litt av en jobb. Nominasjonskomitéen skal avgi sin innstilling i slutten av januar.

Til syvende og sist er det Oslo Høyres representantskap som i nominasjonsmøtet 9. februar 2015 skal avgjøre hvem som skal stå på den endelige bystyrelisten.

Siste nyheter