Vellykket feieaksjon

Frogner Høyres Lene Haug, Claes Arvidsson, Bjørn Bangvoll og Hans Magnus Borge i sving med kostene
Med feiekoster, og søppelklyper gjorde denne gjengen rent på Huk; Frogner Høyre hadde standaksjon og ryddeaksjon under ett på Bygdøy. (Foto: Marcus Bøhn)

Huk og paradisbukta – feid!

Våraksjon med kost og klype

Seks ivrige feiere fra Frogner Høyre serverte lørdag 18. april kaffe og Erna Solberg-saft og rydde, feide og plukket søppel rundt omkring på Huk.

Tekst: Lene Haug // Foto: Hans Magnus Borge

Det  var en strålende vårdag med frisk luft, lett bris, sol og 18 varme. En helt perfekt dag for våraksjonen «Vi feier for vår egne dør på Huk».  Små og store var ute for å nyte det flott været og Frogner Høyres telt var godt synlig ved parkeringsplassen på Huk.

Det virket som om alle var på Huk denne vårdagen. Vi traff kjente i fleng, Hans Magnus Borge, Vivian Ellingsen Godtaas, Marcus Bøhn, Claes Arvidsson, Bjørn Bangvoll og jeg. Hans traff naboer fra Bygdøy som satte stor pris på innsatsen. En nabo ville sågar bidra både denne dagen og i fremtiden så han fikk en søppelklype av oss til odel og eie.

Kaffe og Erna Solberg-saft var populært blant både store og små. Mange syklister foretrakk en kopp med kald drikke. Det var sykler over alt, og hunder og barnevogner og russ. Rett og slett en dag med yrende vårstemning og midt under APs landsmøte var det Høyre som var synlige og markerte seg positivt der mange Oslofolk var denne dagen.

Langt mer enn tre ting på en gang

Tempraturen var helt passe til de blå Høyrejakkene våre som kledde vårskogen perfekt.

Vi plukket søppel langs veien ned til Huk og hele veien ut til Paradisbukta og rundt begge de store parkeringsplassene.

Det trengtes for å si det sånn. Rundt busskuret var det rene svinestien. En del folk er også noen natursvin. De kjører tydeligvis søppel ut i skogen og gjemmer den i busker og kratt.

– Jeg fant 32 mopper i busk rett her borte, sa Claes Arvidsson, tydelig opprørt og bærende på en blytung søppelsekk.

Arvidsson er den kjente svenske forfatteren og journalisten som har flyttet til Oslo og som er bystyrekandidat og skal vinne alle de svenske velgerne for Høyre. Utenriks- og sikkerhetspolitikk er hans fagfelt og han har hatt spesiell fokus på blant annet EU og Europa. Innimmellom ble det spennende diskusjoner også. Mange blant publikum hadde god tid og tok seg tid til en prat med oss.

En slik aksjonsform oppleves som svært meningsfylt. Vi fikk fjernet farlige glasskår, massevis av plastikk og et helt vinterlager av sigarettsneiper fra området rundt bussskuret, samtidig var vi svært synlige. Høyrejakkene overlot ingen tvil om hvem vi var og det at frivillige går og rydder opp på populære friområder er uten tvil både preventivt og motiverende. Vi så ingen som kastet fra seg noe som helst mens vi var rundt og flere sa at de hadde lyst til å finne frem kosten selv.

De fleste var enige med oss i at vi alle har et ansvar for vårt felles utemiljø, og at vi ikke bare kan kaste fra oss alt vi har i hendene og overlate resten til stat og kommune. Vi fikk tommel opp og mange positive tilbakemeldinger. Ikke rent få tok dessuten bilder av oss til sosiale medier, en uventet bonus. Noen russejenter syntes det var så artig med Erna Solberg-saft at de tok bilder av hverandre med Høyrekopper og den berømte saften.

På toppen av dette fikk vi delt ut mange flyers, blant annet en om «Idrettsbyen Oslo». Den handler om breddeidrett og folkehelse og hvor Oslo skal gå som idrettsby post OL-drømmen.

At Oslo Høyre vil ruste opp Oslos strender med bedre brygger og stupeanlegg og legge til rette for maritime idretter som seiling, roing og padling var spesielt populært hos publikum.

De viktige møtene med folk

Jeg tror definitivt vi både fikk kapret og reddet inn noen stemmer også blant annet fra en herre med en stor hund.

– Dere vil ha båndtvang hele året, sa han anklagende

Oslo Høyre vedtok i sitt program «Å ha egne områder for lufting av hunder i de største parkene, og for øvrig innføre båndtvang året rundt i byens parker». Det var debatt om saken, blant annet var det en del som fryktet at hundeiere ville bli misfornøyde. Jeg kunne berolige herren med hunde med at det båndtvang bare gjelder i parkene.

– Dessuten blir det egne hundeområder til dressur, sa jeg

Han ble såre fornøyd da han skjønte at båndtvang hele året ikke gjaldt for Vettakollen og lovet å stemme Høyre likevel. Det er dette slike små ting som kan avgjøre om vi får en stemme eller ikke og det er derfor det er så viktig å være ute å møte velgerne ansikt til ansikt.

Vi traff Oslo Høyres leder Nikolai Astrup som kom syklende med hele familien. Han var tydelig fornøyd med måten vi markerte Oslo Høyre på. Også våre politiske samarbeidspartnere fra Venstre hadde godord å komme med.  Nestleder i Bydelsutvalget i Frogner Anne-Lise Bergenheim fra Venstre var raus med rosen.

– Det er flott at dere er her allerede! Frogner Høyre er så godt organisert, det er det beste lokallaget i Oslo, sa hun

Hans Magnus Borge, Lene Haug og Claes Arvidsson i et teppe av russeblåstjerner
Frogner Høyres blå blomster; BU-representant og kandidat Hans Borge og de to ferske bystyrekandidatene Lene Haug og Claes Arvidsson blant Russeblåstjernene (vanligere navn Scilla) (Foto: Bjørn Bangvoll)

[divider_line]

Bli med på laget

Frogner Høyre har mange gode tilbud til aktive medlemmer. Vi arrangerer medlemsmøter, politiske verksteder, kampanjer og har sosiale aktiviteter. I tillegg tilbyr vi i samarbeid med Oslo Høyre skolering og kurs.

Meld deg som interessert i å delta aktivt og få informasjon om alt som skjer i Frogner Høyre

* obligatoriske felter

[divider_line]

Er du ikke medlem i Høyre?

Siste nyheter