Verdens el-bil hovedstad

Oslo er verdens el-bil hovedstad.

Byrådet har høye ambisjoner for miljøet. Målet er at kommunens tjenestebiler innen 2015 skal bruke teknologi som innebærer nullutspill.

I løpet av de neste to årene vil alle Oslos tjenestebiler være el-biler. Det betyr at Oslo får en el-bilpark på nærmere 1100 biler. Alt fra hjemmehjelp til varetransport skal nå bruke miljøvennlig teknologi.

El-bilpark på nærmere 1100 biler

-Dette er et eksempel på at Oslo ligger helt i front når det gjelder å ta i bruk smart og miljøvennlig teknologi og at kommunen bruker sin innkjøpsmakt aktivt og målrettet for å fremme gode miljøvennlige løsninger, uttaler finansbyråd Torger Ødegaard.

Oslo er den byen i verden med flest el-biler per innbygger. I september 2013 utgjorde salget av el-biler 17 % av salget av alle nye biler.

Blant kommunens nye el-biler finner vi Mitsubishi I-Miev, Nissan Leaf og Peugeot Partner. Bilmodellene kan byttes ut i avtaleperioden slik at kommunen til enhver tid har tilgang på den mest miljøvennlige teknologien. Nye modeller som Volkswagen e-up og BMW i3 vil bli vurdert i høst.

Denne uken var finansbyråd Torger Ødegaard ute og prøvekjørte en av de nye bilene sammen med miljøvernminister Tine Sundtoft.

Foto: colourbox.com

 

 

 

 

Siste nyheter