-Vi står foran en spennende valgkamp

Eirik Lae Solberg og Saida Begum

Forrige torsdag kom Oslo Høyres nominasjonskomité frem til hvilke 65 personer som anbefales som kandidater ved kommunevalget 2019. Da ble det klart at det er Eirik Lae Solberg og Saida Begum som enstemmig topper bystyrelisten.

Øverst på listen står de enstemmig foreslåtte Eirik Lae Solberg og Saida Begum, som både gleder seg og har sommerfugler i magen når de tenker på den spennende valgkampen vi har foran oss.

Mer satsing på, lesing, skriving og regning i skolen

Hvilke utfordringer står Oslo overfor etter 4 år med rødt byråd, Eirik Lae Solberg?

-Den største utfordringen er at alt for mange barn og unge faller fra og ikke fullfører skoleløpet. Det er også en utfordring av kommunen ikke lytter mer til innbyggerne før beslutninger fattes. Dagens byråd skaper unødvendige konflikter og har i for stor grad forsøkt å tre beslutninger nedover hodet på folk. Vi må igjen slippe alle gode krefter til for å levere gode tjenester til innbyggerne i Oslo og ikke utestenge populære private barnehager og sykehjem.

Hvilke politiske saker er viktige for deg som byrådslederkandidat?

-Vi trenger mer satsing på, lesing, skriving og regning i skolen. Fordi det skaper større muligheter for barn og unge senere i livet. Vi trenger også et bedre kollektivtilbud slik at det blir lettere å reise miljøvennlig. Vi må dessuten styrke kvaliteten i omsorgen med mer og ikke mindre valgfrihet for innbyggerne. Ikke minst vet vi at innbyggerne i Oslo ønsker å bidra til det grønne skiftet. Vi må derfor gjøre føre en aktiv og positiv miljøpolitikk som gjør det enklere å leve miljøvennlig i stedet for å gjøre hverdagen vanskeligere for folk.

Barn og unge skal ha gode oppvekstvillkår

Ordførerkandidat Saida Begum; Hvilke tanker går gjennom hodet når det står ordførerkandidat ved navnet ditt på bystyrelisten?

-Jeg har en million sommerfugler i magen. Jeg blir overveldet, glad og takknemlig. Jeg håper på nominasjonsmøtets tillit og velgernes tillit neste høst.

Hva vil være viktig for deg i rollen som ordfører?

-Jeg vil være en god ombudsperson for alle i Oslo. Jeg vil lytte til innbyggerne og ønsker å representere hele byen. Hjertesaken min er at alle barn og unge skal ha gode oppvekstvillkår.

Hva er det beste med å drive valgkamp?

-Det er å møte folk og få innspill. Jeg elsker å gå på husbesøk og å stå på stand for å bli kjent med hva folk tenker og mener om samfunnet.

Nominasjonskomiteens innstilling skal behandles på Oslo Høyres nominasjonsmøte 3. desember 2018.

Siste nyheter