Vil verne Lofoten mot oljeboring

Verne Lofoten mot oljeboring

Oslo Høyre har som første fylkesparti i Høyre vedtatt å verne det spesielt sårbare havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot konsekvensutredning og oljeutvinning.

Nyheter - Leder i resolusjonskomiteen, Saida Begum.

Leder i resolusjonskomiteen, Saida Begum.

Vedtaket skjedde på Oslo Høyres årsmøte i dag. Etter en lang debatt og flere endringsforslag ble til slutt resolusjonen «Norge som et klimaprogressivt land» vedtatt enstemmig i en fullsatt ordførersal på Høyres hus.

-Vi finner at verdien av disse områdene som gytepass og oppvekstområde for fisk og den fantastiske naturen som vi har i disse områdene er så enormt stor at vi prioriterer dem over oljeutvinning akkurat i dette sårbare området, sier Saida Begum, som er leder i resolusjonskomiteen.

Miljøresolusjonen har også flere andre viktige miljøstandpunkter, slik som at vi er positive til utbygging av havvind i norske farvann og landbasert vindkraft, at Staten må finansiere fullskala karbonfangstanlegg på de planlagte pilotprosjektene, slik som på Klemetsrud, at vi vil ha miljøregnskap for cruiseskip og elektrifisere alle norske oljefelt innen 2030.

– Vi håper nå at de andre Høyre-fylkene i landet vil være med oss på dette standpunktet når vi kommer til Høyres landsmøte i mars, sier Saida Begum.

Siste nyheter