Eirik Lae Solberg. Foto: Oslo kommune / Sturlason

Eirik Lae Solberg

Nestleder Oslo Høyre/ Bystyrerepresentant

Eirik Lae Solberg er medlem av Finansutvalget i bystyret 2019-2023.

Utdanning

Eirik Lae Solberg har mastergrad i Europeisk politikk og historie fra University of Cambridge og bachelorgrad i samfunnsøkonomi fra London School of Economics, mellomfag i økonomisk historie fra UiO.

Arbeidserfaring

Eirik Lae Solberg er nestleder av Oslo Høyre og var Høyres byrådslederkandidat i Oslo foran kommunevalget i 2019. Han var Høyres gruppeleder i bystyret og ledet Samferdsel- og miljøkomiteen i bystyreperioden 2015-2019. Fra 4. april 2014 – 21. oktober 2015 var Eirik Lae Solberg finansbyråd. Da hadde han ansvaret for å koordinerer hvordan pengene kom inn, og administrerte hvordan pengene ble brukt i Oslo kommune.

Før det var han statssekretær for næringsminister Monica Mæland. Eirik Lae Solberg jobbet som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, før han var Høyres gruppeleder i Oslo bystyre 2009–2013.

Solberg var statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet fra 8. mars 2004 til 18. juni 2005, og deretter statssekretær i Moderniseringsdepartementet frem til 17. oktober 2005.

Tillitsverv

Eirik Lae Solberg er tidligere sentralstyremedlem i Unge Høyre og leder av Buskerud og Drammen Unge Høyre.

 

Hva mener Eirik?

"Høyres prosjekt er å kjempe kompromissløst for at alle skal få mulighet til å utvikle den beste utgaven av seg selv, at alle skal få kraft og selvstendighet nok til å ta vare på både seg selv og andre. Og da sier det seg selv at utdanning, arbeid, valgfrihet og selvbestemmelse er avgjørende for Høyre."

"Jeg kan ikke tenke meg en viktigere oppgave enn å sikre barn og unge trygge og gode oppvekstvilkår."

"Vi trenger mer satsing på, lesing, skriving og regning i skolen. Fordi det skaper større muligheter for barn og unge senere i livet"

"Oslo trenger et moderne transportsystem som gjør det mulig for innbyggerne å reise miljøvennlig, raskt og nærmere dit vi skal. Automatiserte løsninger og ny teknologi kan gjøre kollektivtrafikken så attraktiv at den blir det naturlige førstevalget"

Videohilsen fra Eirik

Siste saker fra Eirik

Bilde av elbil som lades opp

Høyre er et realistisk miljøparti, med store resultater

Eirik Lae Solberg 08.09.2019 kl. 17.02

Når noen roper i frustrasjon over situasjonen, må vi som er politikere ikke stå ved siden av å rope, men ta ansvar og handle. Les mer »

Raymond Johansen (AP) tar velgerne i Groruddalen for gitt

Raymond Johansen (AP) tar velgerne i Groruddalen for gitt

Eirik Lae Solberg 19.07.2019 kl. 09.12

Vi ser gang på gang at byrådet tvinger gjennom firkantede løsninger som ikke tar hensyn til at det forskjell på indre by og Groruddalen. Les mer »

Bli kjent med Eirik Lae Solberg

Raymond har forlatt politikken som gjør Oslo til Oslo

Eirik Lae Solberg 14.07.2019 kl. 15.56

Byrådsleder Raymond Johansen mener det er et paradoks at mange sier de vil stemme på en-sakspartiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger. Les mer »

MOTTA NYHETSBREV

GJØR EN FORSKJELL

Bli medlem her