Ine Eriksen Søreide

Utenriksminister

Utdanning

Ine Eriksen Søreide er utdannet Cand. Jur. ved Universitetet i Tromsø.

Arbeidserfaring

Ine Eriksen Søreide ble utnevnt som utenriksminister 20. oktober 2017. Hun var forsvarsminister fra 2013 til 2017. Hun var fast stortingsrepresentant for Oslo i perioden 2005-2009, hvor hun ledet kirke-, utdanning- og forskningskomiteen,  og i 2009 – 2013 hvor hun ledet Stortingets utenriks- og forsvarskomité. I perioden 2001 – 2005 var hun 1. vararepresentant fra Oslo, og hun møtte da fast hele stortingsperioden for Per-Kristian Foss, da han var finansminister.

Søreide har tidligere vært programleder i Metropol TV og trainee ved advokatfirmaet Grette i 2002.

Tillitsverv

Ine Eriksen Søreide var leder i Unge Høyre fra 2000 til 2004 og møtte da som medlem i Høyres arbeidsutvalg. Hun har vært medlem i Norsk-tysk vennskapsgruppe i Stortinget og i FNs Generalforsamling. Søreide har vært medlem i Høyres sentralstyre siden 2000.

Interesser

Ine Eriksen Søreide interesserer seg for reiser, musikkopplevelser og god mat.

Hva mener Ine?

"I en digital verden skjerpes konkurransen, og skal vi ha en sjanse til å vinne, må vi være smartere enn andre. Derfor må vi satse på forskning."

"Jeg tror det er nødvendig med offentlige midler for å sikre bredde i forskningen, og ikke minst er det på tide at vi får en styrking av insentivordningene."

"Skal vi gjøre Oslo attraktiv, må vi gjøre det mer interessant å drive forskning og innovasjon her, og vi må utstyre byen med en infrastruktur for gjør den i stand til å håndtere den varslede befolkningsveksten. Og jeg kommer til å gjøre mitt for å se til at det skjer."

Videohilsen fra Ine

Siste saker fra Ine

Ja til mer kunnskap i skolen!

Ine Eriksen Søreide 08.09.2017 kl. 16.00

Arbeiderpartiet og det røde byrådet planlegger bekymringsfulle endringer og reverseringer for Oslos elever og lærere. Les mer »

Et trygt land

Ine Eriksen Søreide 15.08.2017 kl. 21.27

Norge er et trygt land, men i en mer usikker internasjonal situasjon trenger vi et styrket og relevant Forsvar. Les mer »

I tillegg til det nordiske forsvarssamarbeidet styrker vi den nasjonale evnen til å håndtere hendelser og trusler i de respektive landene gjennom bilateralt samarbeid. Foto: colourbox.com

Vi utdyper det nordiske forsvarssamarbeidet

Ine Eriksen Søreide 16.04.2015 kl. 15.20

– Det nordiske samarbeidet kompletterer samarbeidet i NATO og EU for økt sikkerhet i vår region. Les mer »

MOTTA NYHETSBREV

GJØR EN FORSKJELL

Bli medlem her