Saida Begum

Statssekretær for arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen

Saida Begum er statssekretær for arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. I den perioden har hun permisjon fra bystyregruppen.

Utdanning

Saida Begum er utdannet jurist med en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Arbeidserfaring

Saida Begum var Høyres ordførerkandidat i Oslo foran kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019. I bystyreperiode 2015 – 2019 var Saida ansvarlig for Oslo Høyres skole- og kulturpolitikk. Hun ble innvalgt i Oslo bystyre 2011–2015 og ble siden gjenvalget i 2015.  Saida var medlem i bystyrets kultur- og utdanningskomité, 2011 – 2015.

Hun har tidlig jobbet som justispolitisk rådgiver for Høyres Stortingsgruppe med ansvar for å gi råd til stortingsgruppen om justispolitiske spørsmål. Hun har også arbeidserfaring som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA.

Tillitsverv

Saida var medlem av arbeidsutvalget i Oslo Unge Høyre fra 2008 til 2010, og hun er medlem av Oslo Høyres arbeidsutvalg fra 2019.

Foto: Oslo kommune/Sturlason

Hva mener Saida?

"Oslo skal være byen der barn og unge har de beste mulighetene for å lykkes. Da må vi satse mer på kunnskap i skolen og sørge for at alle barn kan norsk før skolestart."

"Skal Osloskolen kunne bidra til at alle elever kan realisere sine drømmer og ambisjoner, uavhengig av bosted eller sosial bakgrunn, må vi satse på grunnleggende ferdigheter, og bruke mer tid på norsk, matematikk, engelsk og naturfag."

Videohilsen fra Saida

Siste saker fra Saida

Fritt skolevalg er det mest rettferdige for elevene

Fritt skolevalg er det mest rettferdige for elevene

Saida Begum 30.08.2019 kl. 18.07

Det viktigste er ikke hva man kaller det, men at elevene selv får mulighet til å bestemme hvilken skole de kan søke seg til. Les mer »

Manglerudtunnelen gir byutvikling og bedre miljø

Manglerudtunnelen gir byutvikling og bedre miljø

Saida Begum 21.08.2019 kl. 21.43

Veiprosjektet E6 Oslo Øst med Manglerudtunnelen vil løse mange av utfordringene folk i boligområdene i Østensjø, Nordstrand og Alna. Les mer »

Eid Mubarak!

Saida Begum 11.08.2019 kl. 13.44

Mine tanker går i dag til de pårørende som har opplevd en forferdelig hendelse i moskeen i Bærum i går, skriver ordførerkandidat Saida Begum Les mer »

MOTTA NYHETSBREV

GJØR EN FORSKJELL

Bli medlem her