Eirik Lae Solberg

Fødselsår: 

1971

Yrkestittel: 

Director/konsulent i Deloitte

Bydel:

St.Hanshaugen 

Utdanning:

Master i europeisk historie og politikk fra University of Cambridge og bachelor i samfunnsøkonomi fra London School of Economics

Hvilke politiske saker er du mest opptatt av? 
En skole med et høyt læringstrykk, som løfter alle elever. Det må bygges flere boliger slik at folk med vanlige inntekter har råd til å bo her. Miljø- Oslo må være en foregangsby i å finne nye løsninger som reduserer klimautslippene og tar vare på miljøet.

Hvorfor har du lyst til å stille til valg for Oslo Høyre? 
Fordi jeg vil at Oslo virkelig skal bli en by med muligheter for alle, der alle kan få det til og leve det livet vi selv ønsker. Og fordi vi trenger bedre økonomisk styring av byen. Sløsingen, kostnadene og overskridelsene må ned slik at vi får til mer.

Hvilke erfaringer og kvalifikasjoner vil du fremheve ved deg selv? 
Jeg har gjennomføringskraft, er kreativ, og tror jeg har evnen til å omsette politiske målsetninger til praktiske resultater. Jeg har bred politisk erfaring som byråd, statssekretær og gruppeleder samt gode erfaringer med å formidle Høyres politikk.

Hva er ditt favorittsted i Oslo?
Blåsten på toppen av Stensparken. Derfra kan man se nesten hele byen, marka og fjorden. Hvis jeg kan nevne et til blir det Bjørvika med sjøen, kulturbyggene, spennende arkitektur, hyggelige kaféer og Middelalderparken rett ved siden av.