Merete Agerbak-Jensen

Fødselsår: 

1967

Yrkestittel: 

Kommunikasjonssjef

Bydel:

Gamle Oslo 

Utdanning:

2018: Handelshøyskolen BI, Executive program: Effektive team – Innflytelse gjennom ledelse. 1992-1994: Norsk Journalisthøgskole, Oslo. 1992: Grunnfag litteraturvitenskap, UiO.1986: Ex.Phil., UiO. 1983-1986: Grefsen videregående skole.

Hvilke politiske saker er du mest opptatt av? 
Jeg er opptatt av hele det kommunalpolitiske spekteret, men spesielt engasjert i byutvikling, miljø/samferdsel, kultur og økonomi/finans. Også opptatt av mangfold i det kommunale tjenestetilbudet, befolkningen fortjener en tillitsreform!

Hvorfor har du lyst til å stille til valg for Oslo Høyre? 
Jeg har en stor kjærlighet til og entusiasme for Oslo. Vi skal gjør byen vår enda bedre med stabil styring, økt valgfrihet for innbyggerne, en resultatorientert klimapolitikk, balansert byutviklingspolitikk og en politikk som samler – ikke splitter.

Hvilke erfaringer og kvalifikasjoner vil du fremheve ved deg selv? 
Jeg har erfaring fra tre ulike byråd, to på 1990-tallet og ett på 2000-tallet. I to av dem var jeg byråd for hhv. miljø/samferdsel og byutvikling. Jeg kjenner politikken, har stort nettverk, kommuniserer godt og leder nå Oslo Høyres programkomite.

Hva er ditt favorittsted i Oslo?
Da må jeg velge mer enn ett, alle steder jeg har bodd i nærheten av: Grefsenkollen med byens fineste utsikt, St. Olavs plass med urbane og snorrette siktlinjer og ikke minst Bjørvika som hjertet i fjordbyen omgitt av kultur og med byens fineste vinbar.